Weet je waar ik nou echt van kan genieten? Van het gezellig met het gezin aan tafel zitten. Als kind vond ik het ook altijd al knus en dat is eigenlijk nooit veranderd. En mijn eigen kinderen genieten er op hun beurt ook weer van. Als ik zeg dat we gaan borrelen, wat staat voor allemaal lekkere kleine hapjes als avondeten, dan springen ze een gat in de lucht. Mijn kinderen en ik zijn geboren voor Tapas. Gourmetten zou voor de meisjes fantastisch zijn. Helaas vindt hun papa er niets aan. En hoewel ik het geweldig vind, ben ik ook niet zo dol op de geur wat met gourmetten gepaard gaat. Die lucht gaat echt in je kleren zitten. Maar het langer gezelliger tafelen maakt het wel allemaal waard. Gelukkiger is er nog de Pizzarette!

Je eigen pizza’tjes maken

Als je kinderen fan zijn van pizza en ook nog het geduld hebben, dan is de Pizzarette echt een aanrader. De speciale handgemaakte koepel wordt minder warm, dus dit maakt het prima om samen met kinderen te doen. Het werkt allemaal vrij simpel. Je maakt wat pizzabodems op maat of je koopt deze kant en klaar. Vervolgens saus je de bodem met een tomatensaus of pizzasaus. Allemaal redelijk standaard natuurlijk. Maar wat er daarna komt? Dat bepaal je helemaal zelf. Iedereen heeft namelijk zijn eigen favoriete pizza en door de Pizzarette kan je deze eindeloos maken. Of experimenten op nieuwe smaken! In 5 tot 7 minuten is je creatie perfect gaar en kan je proeven of het een goede combinatie van ingrediënten is of dat je beter weer wat nieuws kan proberen. Vooral kinderen vinden het leuk om nieuwe toppings te verzinnen.

Pizzarette

De gezonde variant

Als je dan toch nieuwsgierig bent en nieuwe dingen wil proberen, dan heb ik nog wel een leuke tip voor. In de meeste supermarkten kan je bloemkool pizzabodems kopen. Deze zijn net wat gezonder dan de normale bodems, maar echt net zo lekker. Mijn kinderen zijn er dol op in ieder geval. En het maakt het pizza bakken net iets meer verantwoord. Zo vinden wij als ouders de Pizzarette nog leuker ;-). Dus ja, leuk om in huis te hebben, maar vooral ook erg gezellig!