Over een paar dagen is het alweer Pasen. Bij ons is dit eigenlijk hetzelfde als Kerst, maar dan met chocolade eieren in plaats van een Kerstboom. Het betekent namelijk ook weer de families bezoeken en ons laten verwennen door de grootouders. Heerlijk genieten dus. Dit zijn ook de dagen dat het gourmetstel weer uit het stof wordt gehaald en je vervolgens de hele avond gezellig zit te tafelen. Ik ben er echt dol op en kan me er enorm op verheugen. Manlief daarentegen vindt het maar niets. Hij snapt de lol er niet van om minutenlang te wachten tot letterlijk één hapje vlees gaar is. Het duurt hem te lang en hij zou liever hebben dat er in een keer een hele hoop gebakken kan worden. Aangezien hij groter is en een stuk meer eet, begrijp ik zijn behoefte ook wel. Waar hij wel nog lol van heeft, is als hij zelf kleine pizza’tjes kan maken. Maar als ik moest kiezen, zou ik nog steeds voor de gourmet gaan. En toen was er de Pizzarette Grill….

Zo’n twee maanden terug werd ik benaderd met de vraag of ik het leuk zou vinden om de Pizzarette te proberen. Het apparaat zou een gourmetstel, steengrill en pizza oven ineen zijn. Daar had ik dus wel oren naar. Het zou in één klap zowel manlief als mijn wensen tegemoet komen, waardoor het thuis ook makkelijker tevoorschijn zou worden gehaald. En zo geschiedde het. Op een gewone zaterdagavond hadden we met het gezin de grootste voorpret terwijl we de Pizzarette avond voorbereidden. Manlief verzorgde de stukjes vlees en groente en ik dekte de tafel met de meisjes. Het kostte ze de grootste moeite niet ondertussen al van alle lekkernijen te snoepen. Als ze dachten dat ik niet keek, zag ik stiekem olijfjes verdwijnen in hun mondjes. Ze hadden er zoveel zin in.

Het was ook echt een super gezellige avond. Het drie in een systeem van de Pizzarette bevalt me ook wel. De pizzaatjes duren namelijk wat langer om gaar te worden, maar dat is geen probleem door de steengrill. Daar gooi je gewoon wat vlees en groenten op, dat binnen de kortste keren klaar is. Ondertussen kan je in een pannetje bijvoorbeeld een pannenkoekje bakken. Net als je dat allemaal op hebt, is de pizza wel klaar en kan je weer opnieuw beginnen. Eigenlijk kan je dus bijna voortdurend eten op je bord hebben liggen. Zo weet je zeker dat je jezelf niet vol eet aan brood en sausjes zoals dat vaak gebeurt als je op eten wacht. De kinderen vonden het het leukst om zelf hun pizza samen te stellen. Ik genoot heerlijk van al mijn stukjes vlees (als een echte carnivoor) en manlief was blij met de continue stroom aan eten. Kortom, het hele gezin was in haar nopjes.

De Pizzarette is snel opgestart en al helemaal snel op temperatuur. Pas wel op met kinderen, want het wordt echt gloeiend heet. Dat is nodig voor het pizza-oven gedeelte. Je kan je er lelijk aan verbranden, dus kleine kinderen kunnen beter gewoon hun pannetjes en pizza’s aanleveren. Bij het apparaat is ook een vormpje meegeleverd waarmee je de pizzabodem uit het deeg kan drukken. Mijn tip: haal gewoon voorgevormde minipizza bodems bij de supermarkt. Het scheelt een hoop gedoe met uit elkaar gevallen deeg en raar uitgevallen bodems. Verder is de Pizzarette ook zeer gemakkelijk uit elkaar te halen en daardoor schoon te maken. Let er wel op dat je het niet met een schuursponsje reinigt, want dan haal je de bovenste laag weg. Al met al is het dus eigenlijk gewoon een leuk apparaat om in huis te hebben.

De Pizzarette is onder andere hier te koop.