Ken jij het boek Dierenweetjes al?

Vorige week maakten we weer eens gebruik van ons abonnement van Blijdorp. Het is zo heerlijk om met de kinderen daar te wandelen en alle dieren te bestuderen. Ze lijken er nooit genoeg van te krijgen. Niet alleen omdat het zo leuk is om de dieren te bewonderen, maar ook omdat ze elke keer meer over de schepsels lijken te leren. En vooral te willen weten! De meest bizarre vragen worden soms gesteld als we ergens stil staan bij een dier. Maar ook oprecht geïnteresseerde vragen over hun leven of de voorkeur qua eten. Om hun nieuwsgierigheid nog meer te prikkelen, heb ik het boek Dierenweetjes van Deltas in huis gehaald. Daar lees je de meest grappige feitjes over veel dieren.

Het boek Dierenweetjes

Het boek is geschreven door Halfbob. Een auteur waar ik echt niet eerder van gehoord heb, maar hard om de naam moest lachen. Het is een leuke pseudoniem. In het begin van het boek Dierenweetjes heeft hij ook onder die naam een introductie geschreven. Over dat er zoveel dieren een hele bijzondere, niet bekende, eigenschap hebben. De meest unieke heeft hij verzameld.

Dierenweetjes van Deltas

In dit hilarische boek vind je een heleboel bijzondere dierenweetjes. Wist je bijvoorbeeld dat koeien meer melk geven als ze naar muziek luisteren? Dat een ekster zichzelf in de spiegel herkent? En dat de tong van een okapi zo lang is dat hij zijn eigen oren kan likken? Ontdek de meest bizarre kenmerken, vreemde gewoontes en verrassende dingen die dieren allemaal kunnen!

Bol.com

Uiteraard was mijn nieuwsgierigheid zeker geprikkeld en heb ik wat leuke dierenweetjes nagelezen. Natuurlijk heb ik ook weer wat bijgeleerd. Wist jij bijvoorbeeld dat de ogen van een rendier in de winter veranderen van kleur? Of dat de roodkoper zijn aanvaller onderkotst als verdediging? Ik niet! Dit en nog veel meer leuke feitjes lees je in Dierenweetjes van Deltas. De plaatjes met humor erbij maken het wat mij betreft helemaal af. Echt een leuk boek om in huis te hebben.

Dierenweetjes van Deltas

Winactie

Natuurlijk heb ik een extra exemplaar voor de grootste dierenliefhebber. Wil je kans maken? Laat dan een reactie achter. Meedoen kan tot en met 14 augustus. Succes!