Mijn huis is roze en glitters. Dat heb je nou eenmaal met meisjes en ik heb er maar liefst vier. Hadden wij niet graag ook een jongetje gewild? Ik heb werkelijk geen idee. Het is nou niet alsof we daar een keuze in hebben gehad. En ik weet ook niet of ik het zo ethisch verantwoord vind om daar een keuze in te mogen hebben, maar dat is een andere discussie. Nee hoor, wij zijn dik tevreden met onze vier meisjes en gaan zeker ook niet door voor een jongetje. Neemt niet weg dat ik het wel leuk vind om af en toe te neuzen bij de jongensspulletjes en jongensschoenen. Immers heb ik ook neefjes, die verwend mogen worden door hun tante.

Steeds meer keuze voor jongetjes

Vroeger was er een groot verschil tussen meisjes en jongens qua kledingkeuze. Waar er voor de een uitgebreide collecties te vinden waren, moest de ander kiezen uit enkele modelletjes. Bij sommige winkels is dit onderscheid nog wel behoorlijk aanwezig, maar in de betere winkels is het inmiddels wel redelijk 50/50. Vooral ook als het om jongensschoenen gaat. Er is zoveel leuk nieuw schoeisel te vinden.

Mijn persoonlijke favoriet is nog altijd de Timberland. Deze heeft zo’n stoere en tijdloze uitstraling. In mijn jeugd (lang lang geleden) was het al een hit. Als mijn meiden niet zo van het roze en glitter zouden zijn, dan had ik ze ook voor hun aangeschaft. Timberlands zijn namelijk eveneens leuk voor meisjes.

Mijn tweede voorkeur gaat uit naar de schoenen van Kipling. Wederom een klassieker. Maar geef nou toe, ze zien er toch ook gewoon leuk en stoer uit? En je krijgt er zo’n leuk aapje bij. Het kind in mij wordt daar nog steeds enthousiast van.

Voor het praktische schoeisel ben ik fan van Bergstein. Maar dit zijn niet een typisch jongensschoenen natuurlijk. Dan denk je toch sneller aan een Muyters. Ik kende dit merk nog niet, maar ben er wel enthousiast over qua uitstraling. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig of ze net zo goed en stevig zitten als ze er uit zien.

Dus ja, er is tegenwoordig veel meer keuze als het om kleding en jongensschoenen gaat. En ook al heb ik geen zoon, ik zal altijd af en toe neuzen bij de jongetjesafdeling. Ik zal daar vast niet de enige in zijn. Toch?

Op zoek naar een schoenenrek