Als je dochter net zo mooi versierd als mama wil zijn

Mijn oudste en ik lijken enorm op elkaar qua uiterlijk en karakter. Ik herken mezelf echt in haar doen en laten. Er is echter één interesse van haar waar ik als kind niet warm of koud van werd. Mijn kleuter is namelijk een echt meisje meisje. Ze is gefascineerd van de wondere wereld van make-up en oorbellen en wil het liefst elke dag even tutten. Ik zelf draag zelden make-up, hooguit wat mascara en foundation, en moet elke keer opnieuw de gaatjes in mijn oren doorprikken. Oké, ik zou wel wat vaker weer oorbellen willen dragen, maar ik ben zo bang dat de jongste er dan aan gaat trekken. Ik houd namelijk wel van hangers in mijn oren. Enfin, mijn meisje van vijf is dus verzot op make-uppen en oorbellen. En dan ben ik zo’n gemene moeder van wie het niet mag. De vorige keer dat ik haar namelijk met smeersel aan de slag liet gaan heb ik haar op één dag drie keer in bad moeten doen en kon ik volle tube zinkzalf en een pot bodylotion weggooien. Alles zat onder. Duidelijk geen succes. Wat betreft de oorbellen ben ik nog niet overstag gegaan. Ik heb zelf pas gaatjes op mijn achttiende laten schieten en vooralsnog vinden manlief en ik haar nog te jong ervoor. En toch wilde ik niet meer de alles ontzeggende moeder zijn. Gelukkig kon Souza mij uitkomst bieden.

Nep oorbellen

Mijn kind was in de zevende hemel toen ze haar eerste eigen oorbellen kreeg van mama. Zonder gaatjes te hoeven prikken én zonder dat je oorlellen geklemd worden. Dit zijn namelijk oorbelletjes die plakken. Van pareltjes tot bloemetjes tot hartjes, van alles heeft ze wel een paar om “in” te doen. En ze blijven nog aardig zitten ook. Één van de set hartjes heeft ze vier dagen lang op haar oorlellen gehad. Je mocht ook niet met je hand in de buurt komen, want dan zwaaide er wat. In ieder geval is haar grote wens vervuld en heeft ze eindelijk, net zoals mama, versiering voor in haar oren. Gelukkig heeft ze nog niet gevraagd om hangers. Voor meer oorbellen van Souza for kids klik je hier.

Make-Up

Bij Souza kon ik ook terecht voor make-up voor kleine meisjes. Ik herinner me dat nog wel van vroeger. Mijn zusje had ook zo’n doos met lippenstiftjes en oogschaduw en zo. Als ze zich dan ging opmaken zag ze er meestal als een clown uit. Dat mochten we uiteraard niet zeggen toen van haar. Mijn meisje creëerde hetzelfde effect toen ze ging tutten. Alleen zag zij wel van zichzelf dat ze er uit zag als een clown. Gelukkig kon ze er zelf om lachen. Natuurlijk moest haar zusje er ook aan geloven en niet lang daarna liep ik buiten met twee smurfen. Maar dan smurfen met een verschrikkelijke kater. Het kon de meisjes niet deren en mij daarom ook niet. Gelukkig was het er allemaal vrij gemakkelijk af te krijgen met een demake-up doekje. Prima spul dus als je dochter even net zoals mama wil lippenstiften of oogschaduw op wil doen. (Vreemd genoeg twee dingen dat ze nog nooit bij mij heeft gezien). Voor meer mooimaakspulletjes klik je hier.

https://meervanmir.eu/review-souza-for-kids-oorbellen-make-up

10 thoughts on “Als je dochter net zo mooi versierd als mama wil zijn

 • Betti scheringa says:

  Nagellak wat snel droogt
  Wel zo makkelijk voor de meiden
  Zolang stilzitten kunnen ze niet
  Ondertussen heeft onze dame van 5 ook oogschaduw en lipgloss

 • Geen idee eigenlijk. Ik vermoed mascara, want met nagellak had ik niet zo veel. Vroeger zelf ook wel eens stiekem getut met mijn moeders lippenstift en oogschaduw.

 • Voor mijn dochtertje was haar eerste eigen make-up een lippenbalsem van de Hema met Jip en Janneke erop, ze was er vaak erg druk mee. Daarna een lipp-gloss, moeten we wel opletten dat ze het niet te fanatiek opdoet en er dan inderdaad als een clowntje uitziet, zelf vind ze het wel erg mooi.

 • Dit is een een leuk setje voor Sara. Sara heeft nog geen make-up … wel nagellak. Dat mocht ik als kind ook al snel hebben. Het leek mij als kind ook altijd leuk om een make-up set te hebben, dus ik zou mijn dochter er graag mee verrassen.

 • Mijn eerste make-up was een lipstick in de kleur rood. Ik was toen 14 jaar. Mijn vriendinnen hadden er ook een.
  Prachtig vonden wij dat!
  Op die leeftijd dacht je dat dat mooi stond . Nou, mijn moeder dacht daar wel anders over.
  Ik denk dat mijn oudste kleindochter heel blij zou zijn met deze leuke make-up doos.
  Zij is ook al een beetje bezig met opmaken. Vooral met nagels lakken.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.