“We willen het spel met de spook spelen”, lieten mijn meiden mij weten. Ik had werkelijk geen idee waar ze het over hadden. Was het weer iets wat ze op de buitenschoolse opvang ontdekt hadden? Of wellicht een televisie reclame die ik nog niet gezien had? Ik vroeg om iets meer context, maar werd daar niet heel veel wijzer van: “Het spel met de stokjes en de frisbee”. Juist ja. Ik kon ze alleen maar met een vragende blik aankijken in de hoop dat er ergens een kwartje zou gaan vallen. Met een zucht liep de oudste naar de kast, pakt er een doos uit en zegt: “je hebt het zelf in huis gehaald”. Ah, Yeti in mijn Spaghetti! Ja, dat konden we wel spelen.

Nog meer leuke spelletjes

De spelregels van Yeti in mijn Spaghetti

Mijn oudste wilde mij wel even uitleggen hoe het spel Yeti in mijn Spaghetti gespeeld moest worden. Volgens haar is het net zoals dat andere spel met de stokjes. Je gooit ze door elkaar op het bord, plaatst de spook (Yeti dus) bovenop en moet dan één voor één de stokjes (spaghetti) eronder vandaan halen. Maar er mag niets bewegen, want dan is de ander aan de beurt. We hebben het even op haar manier gespeeld, maar het niet laten bewegen van de spaghetti is een vrijwel onmogelijke opgave. Al denkt mijn dochter van niet. Zekerheidshalve heb ik dus even de spelregels erop nageslagen. Grotendeels heeft ze gelijk gehad. Je moet inderdaad de stokjes in Yeti in mijn Spaghetti onder de Yeti vandaan trekken. Maar ze mogen wel bewegen! Je bent pas af als de Yeti naar beneden valt. Dat spelletje kon deze mama wel aan. En vond ik ook nog best leuk. Het duurt namelijk niet ontzettend lang. Bovendien is het zo simpel, dat de kinderen het prima zonder mij konden spelen. Dat doen ze dan ook graag! Ik zie Yeti in mijn Spaghetti geregeld uit de kast gepakt worden. Een zeer eenvoudig spelletje (met geen kleine onderdelen), maar wellicht daarom ook ergens wel leuk om in huis te hebben?

Meer over dit product

 Yeti in mijn Spaghetti
Yeti in mijn Spaghetti