Mijn zoon Tim van 8 jaar is al heel lang gek van kleien. Toen hij 2 jaar was, speelde hij ook al het liefste met de Play-Doh klei de hele dag. Dat het op een gegeven moment niet meer blauw, geel, rood was maakte voor hem niet uit. Toen hij de mogelijkheid kreeg om met de Play-Doh Pizza Chef te spelen begonnen zijn ogen ook meteen te glimmen. De Pizza Chef is een super mooie set voor elk kind dat van kleien houdt. Je hebt geen batterijen nodig, alleen maar de fantasie van wat je op je pizza zou willen. 

Hoe werkt de pizzaoven?

In de oven maak je eerst je eigen pizzabodem. Daarna ga je deze versieren met strooisel naar keuze. Door de sliertenmaker kan je zelfs je eigen kaasrasp maken. Daarnaast zijn er allerlei leuke toppings die je uit de vormpjes kan steken. De namaaksalami, groente en nog veel meer zien er heel leuk uit op de pizza. Als je klaar bent doe je je pizza met de pizzaschep zo op de pizzaschaal. Je kan dan met de steekvormpjes in puntjes de pizza aansnijden. 

De plus- en minpunten van deze set

Het leuke van de Play-Doh Pizza Chef is dat een kind echt zijn/ haar creativiteit tevoorschijn kan halen. Het stimuleert de fantasie. Door de verschillende ingrediënten kunnen ze zelf echt variëren. Elke pizza ziet er gewoon weer anders uit. 

Het schoonmaken van de draaischroef kan wel wat lastig zijn. Het kan dus voorkomen dat je er als ouder een klein beetje bij moet helpen. Maar de pret zal dat zeker niet drukken. En als het niet schoon is, hebben de volgende slierten gewoon twee kleuren. Net zo leuk natuurlijk!!!

Geschreven door Bobijn

https://meervanmir.eu/eigen-pizzas-maken-met-de-play-doh-pizza-chef/

De set is onder andere hier te koop.