Eigen pizza’s maken met de Play-Doh Pizza Chef

Mijn zoon Tim van 8 jaar is al heel lang gek van kleien. Toen hij 2 jaar was, speelde hij ook al het liefste met de Play-Doh klei de hele dag. Dat het op een gegeven moment niet meer blauw, geel, rood was maakte voor hem niet uit. Toen hij de mogelijkheid kreeg om met de Play-Doh Pizza Chef te spelen begonnen zijn ogen ook meteen te glimmen. De Pizza Chef is een super mooie set voor elk kind dat van kleien houdt. Je hebt geen batterijen nodig, alleen maar de fantasie van wat je op je pizza zou willen. 

Hoe werkt de pizzaoven?

In de oven maak je eerst je eigen pizzabodem. Daarna ga je deze versieren met strooisel naar keuze. Door de sliertenmaker kan je zelfs je eigen kaasrasp maken. Daarnaast zijn er allerlei leuke toppings die je uit de vormpjes kan steken. De namaaksalami, groente en nog veel meer zien er heel leuk uit op de pizza. Als je klaar bent doe je je pizza met de pizzaschep zo op de pizzaschaal. Je kan dan met de steekvormpjes in puntjes de pizza aansnijden. 

De plus- en minpunten van deze set

Het leuke van de Play-Doh Pizza Chef is dat een kind echt zijn/ haar creativiteit tevoorschijn kan halen. Het stimuleert de fantasie. Door de verschillende ingrediënten kunnen ze zelf echt variëren. Elke pizza ziet er gewoon weer anders uit. 

Het schoonmaken van de draaischroef kan wel wat lastig zijn. Het kan dus voorkomen dat je er als ouder een klein beetje bij moet helpen. Maar de pret zal dat zeker niet drukken. En als het niet schoon is, hebben de volgende slierten gewoon twee kleuren. Net zo leuk natuurlijk!!!

Geschreven door Bobijn

https://meervanmir.eu/eigen-pizzas-maken-met-de-play-doh-pizza-chef/

De set is onder andere hier te koop.

28 thoughts on “Eigen pizza’s maken met de Play-Doh Pizza Chef

 • ja dat is leuk voor mijn kleinzoon, met een Italiaanse papa zijn pizza’s wel favoriet. Als er maar salami opzit, dus het wordt een originele salamipizza met een dunne bodem

 • elisabeth maria martina says:

  kleinzoon quinn is dol op kokkerellen en hij gaat vast heel graag met deze leuke spullen aan de slag, pizza is zijn favoriet de hawai is die waar hij het meeste van geniet

 • Met de play doh set zal het een zeer kleurrijke pizza worden. Met een meer kleuren bodem en allerlei creaties als topping. Thuis in de keuken houd hij het liefst heel simpel met kaas en tomaten saus.

 • melissa van stipdonk says:

  Leuk! hier is onze Jarno (6) een groot play doh fan (fijnste klei ooit) en ook een pizza fan. zijn favoriet is de borromea maar ik denk dat hij voor een kleurrijker pizza gaat met de play doh set.

 • Play doh vind ik echt ontzettend leuk. Ik werk op een kinderopvang en ook hier zijn de kinderen vaak druk aan de slag met de klei. Ik doe heel graag mee voor mijn nichtje. Ik zou het super leuk vinden om dit met haar te doen als het mijn oppasdag is! De eerste pizza die gemaakt zal gaan worden zal wel een pizza Margaritha zijn.. Stiekem vind ik het zelf ook leuk om samen met haar hiermee te spelen! 🙂

 • Wauwie!!!
  Mijn kleine klei-chef Tijs maakt het liefste pizza’s,
  meestal met 4 kazen!!!
  Maar salami misstaat ook niet, …
  Deze kleine pizzabakker kan ook heerlijk smullen van een echte pizza, met 4 kazen, natuurlijk!

 • Mijn dochtertje heeft de klei weer herontdekt. Ze is nu druk met taarten maken. Pizza is haar lievelingseten, deze set zal daarom zeker in de smaak vallen! Een pizza met ham, veel kaas, salami en spekjes heeft de voorkeur bij madame, die zal dus snel gemaakt gaan worden.

 • Ja! Wij doen mee! Nu het steeds zo herfstig is, heeft mijn zoontje van 3,5 het kleien weer helemaal ontdekt. Iedere avond voor hij op bed gaat vraagt hij of hij morgen weer mag kleien. De speelgoedboeken voor december komen weer binnen, wij hebben hier uit het Intertoys boek al een aantal dingen geknipt voor zijn verlanglijstje. En deze klei set koos hij als eerste uit. Mijn zoontje Fedde is dol op kaas, ik gok dat er op zijn pizza extra veel kaas komt. Over een paar weken gaan wij op (herfst) vakantie, meestal neem ik dan een klein cadeautje voor mijn kinderen mee. Ik denk dat ik heb hier heel erg mee zou verrassen.

 • Wat een leuke pizzaoven, daar zouden de kleinkinderen heel blij mee zijn.
  Ze eten bij mij regelmatig en dan vraag ik: Welke P willen jullie eten .En dan bedoel ik Patat, Pizza of Pannenkoeken.
  Dan roepen ze in koor: Salamipizza,oma!! Ze zijn gek op salami, ook op een bolletje. Bij mij krijgen ze geen gewoon plak brood, maar bolletjes. Daar zijn ze gek op.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee

 • Claudia Diependaal says:

  Ik loot graag mee voor mijn kleinkinderen! Een pizza met alles erop en eraan. We maken wel vaker pizza. Lekker een handige bodem, van de Lidl en dan maar erop wat he lekker vindt. Vinden ze zeer leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.