Inmiddels alweer 8-10 maanden geleden haalde ik een keertje mijn dochter (3 jaar) op van de crèche en viel me ineens op dat haar nagels een hele andere kleur hadden. Vol trots vertelde ze me dat deze inderdaad gelakt waren door de juf en haar tenen ook. Oh wow, begint dit nu al dacht ik bij mijzelf. En jeetje wat een enthousiasme waar komt dit vandaan? Is dit wel echt mijn dochter? Ik lak zelf alleen mijn tenen in de zomer, maar voor de rest heb ik er het geduld niet voor. Ik heb ooit van die sneldrogende nagellak gekocht, maar zelfs dan lukt het me om te snel weer dingen te willen pakken en alsnog je nagels alweer te beschadigen. Maar goed, mijn dochter was dus ineens erg enthousiast over nagellak. Mir die had ook nog een potje Souza nagellak over dus we konden daar ook thuis enthousiast mee aan de slag. 

Nageltjes knippen wordt zo leuk

Mijn dochter is niet zo enthousiast over nagels knippen. Ik ben op de ene of andere manier vanaf het begin de gelukkige geweest die dit mag doen (waar dit precies mis is gegaan weet ik eigenlijk ook niet meer). Toen ze net baby was heb ik ooit een keertje in haar vinger geknipt tot bloedens toe (het is mijn oudste), maar lijkt me dat dit niet de reden is van haar nagelknip trauma. Leek me in ieder geval slim haar ook te belonen met een leuke activiteit na het nagels knippen. Je raadt het al: nagels lakken! Werkte als een dolle. Dat potje was alleen wel binnen no time op.

Souza nagellak

Gelukkig hadden we inmiddels nieuwe potjes om te testen en wel de Souza nagellak op waterbasis. Hierdoor hebben we niet 1 maar meteen 12 potjes nailpolish in allemaal verschillende kleuren. En er zitten ook nog een paar nagelstickers bij. Die passen overigens alleen op haar duim, maar ze is daar uitermate blij mee. Doordat de nagellak op waterbasis is heb je geen risico dat een kind gevaarlijk chemische stoffen binnen krijgt. Nadeel is wel dat het erg snel oplost met handen wassen en dat soort dingen. Voordeel is dat je dan vaker nagellak weer erop kan smeren, en uiteindelijk is dat hetgeen mijn dochter toch het meeste plezier aan beleefd. Overigens zie ik dat ze dezelfde kwaal als haar moeder heeft: veel moeite met stilzitten en wachten tot de nagellak droog is. Met de waterbasis Souza nagellak is het wat minder dramatisch als het lelijk wordt, dan doe je het gewoon weer opnieuw! 🙂 

https://meervanmir.eu/souza-nagellak-op-waterbasis-pure-ontspanning

Kortom, leuk product voor kleine kinderen. Ze lopen niet eindeloos met gelakte nagels rond maar je hebt er toch weer even plezier mee. En op de ene of andere manier voelt het als best een ontspannen activiteit die kleine nageltjes een beetje verven.

Geschreven door Liselot

Winactie

Van Souza mag ik nog iemand blij maken met een nailpolish pakket met maar liefst 12 verschillende kleurtjes Souza nagellak. Wil je kans maken? Laat dan weten met welke kleur je als eerste gaat lakken. Meedoen kan tot en met 14 maart. Succes!

https://meervanmir.eu/souza-nagellak-op-waterbasis-pure-ontspanning