Het belang van puzzelen

Puzzelen is voor kinderen een mentale uitdaging waarbij de hersenen worden getraind. Behalve dat het er niet alleen leuk uitziet, heeft het ook een groter doel. Je kan door te puzzelen het ruimtelijk inzicht vergroten. En als je er vroeg genoeg mee start, schijnt het uiteindelijk ook weer leervoordelen bij het lezen, rekenen en schrijven te kunnen hebben. Altijd handig, denk ik zo. Voor de kleine kinderen is puzzelen ook echt een goede oefening voor de fijne motoriek. Een puzzelstukje moet immers op een bepaalde manier gemanoeuvreerd om in andere puzzelstukjes te passen. En een puzzel kent een ook beloningssysteem. Als alle stukjes in elkaar geplaatst zijn en het plaatje af is, geeft dat een voldaan gevoel. Je kind heeft de klus geklaard en kan trots zijn op zichzelf. Goed voor het zelfvertrouwen dus! En een verrassingspuzzel kan het net nog wat leuker maken.

Lees ook: de magnetische puzzel van MudPuppy

De verrassingspuzzel van Janod

Mijn zoons zijn gelukkig ook gek op puzzelen. Vanaf heel jong zijn te gestart met puzzelen met houten puzzels. Nu is de oudste er aan toe om moeilijkere puzzels te doen dan alleen de simpele houten puzzels waar zijn broertje nog heel blij mee is. Janod heeft een verrassingspuzzel gemaakt wat bestaat uit twintig grote harde stukken karton. Deze puzzel heeft naast normale puzzelstukjes ook acht verrassingsonderdelen. Er zijn vijf puzzelstukjes waar een lipje aan zit om aan te trekken en drie stukjes hebben een venster om open te maken. Zo zit er achter een deurtje een luiaard verstopt en trek je zomaar een insect aan de zijkant eruit. Er zijn voor de kleine puzzelaar tal van verborgen verrassingen in de verrassingspuzzel te ontdekken.  

Janod Verrassingspuzzel Feest in de Jungle

Puzzel voor de peuter

De verrassingspuzzel van Janod is aanbevolen vanaf 3 jaar en dat is zeker goed te doen. De puzzelstukjes zijn namelijk behoorlijk groot. Het geheel an sich is echt een feestje in de jungle.  Er zijn allerlei verschillende dieren te vinden, zoals flamingo’s, een giraf, een nijlpaard, een aap, een olifant, een kameleon en nog veel meer. Naast de verrassingspuzzel zelf zit in de doos ook een poster van de puzzel. Deze kan als voorbeeld dienen, maar kan ook opgehangen worden. Zo kan er langer gekeken worden naar de leuke beestenbende van de verrassingspuzzel van Janod. 

Meer informatie over dit product

Janod Verrassingspuzzel – Feest in de Jungle