Manlief is begonnen met onze boekenkast uit te zoeken en dan met name het kindergedeelte, want we hebben echt ontzettend veel boeken. Ze zijn niet allemaal even geweldig en sommige zijn gewoon oud (iets met een enorme brei aan letters op één bladzijde). Dus er gaat een deel de deur uit. Manlief ziet het als opruimen en ik zie het als een mogelijkheid weer nieuwe boeken in huis te halen. Ik daar al mee begonnen, want we hebben een nieuw Nijntje in huis. Ik ontving een exemplaar van het nieuwe boekje Nijntjes verjaardag.

Opgroeien met Nijntje

Wist je dat het dit jaar maar liefs 65 jaar geleden is, dat Nijntje geboren werd? Eigenlijk is ze gewoon al bejaard! Het betekent dus ook dat bijna iedereen opgegroeid is met de beroemdste creatie van Dick Bruna. En niet alleen in Nederland, want ook in het buitenland is ze een bekendheid Wel met een andere naam, namelijk Miffy. Het zal er wel mee te maken hebben, dat Nijntje lastig uit te spreken is. Wist je trouwens dat ze vroeger in het buitenland ook andere namen heeft gehad? (Mouffe, Petit Lapin), Duits (Nientje, Ninchen), Fins (Milla), Zweeds (Lilla Kanin), Afrikaans (Kleintjie, Katryntjie), Chinees (Mi fei), Turks (Lâle) en Portugees (Coelhinho). Ze is echt een ware beroemdheid!

Lees ook: Nijntje eerste jaar boek en kraambezoekboek

Het flapjesboek Nijntjes verjaardag

Ter ere van de 65e verjaardag van Nijntje is er een nieuw kartonnen boekje uitgebracht met de toepasselijke titel “Nijntjes verjaardag”. En het is een echte hit bij kleine kinderen, want het heeft flapjes! Ik weet niet waarom, maar dat heeft altijd een enorme aantrekkingskracht.

In het nieuwe boekje Nijntjes verjaardag feesten we mee met de verjaardag van het bekende witte konijntje. We zien hoe ze haar allermooiste jurk aantrekt en hoe vader en moeder pluis een verrassing voor haar hebben. Natuurlijk is er geen feest zonder ballonnen! Misschien leuk om zo samen de kleuren te oefenen?

De flapjes van het boekje Nijntjes verjaardag zijn extra bijzonder. Als je er aan trekt, hoor je een geluidje. Niet een vervelend of hard geluid, maar wel leuk genoeg voor de kleintjes. En uiteraard betekent het trekken aan een flapje, dat er een ander plaatje tevoorschijn komt. Helemaal geweldig toch? Het boekje zelf is erg licht en voelt kidsproof aan. Zelfs de flapjes ogen tegen een stootje te kunnen. Dat maakt het des te leuker om mee te nemen of iemand cadeau te doen. Misschien als kraamcadeau of voor een eerste verjaardag?

Nijntjes verjaardag is verkrijgbaar bij de blauwe meneer.

Winactie

Heb jij binnenkort een gelegenheid waar je Nijntjes verjaardag als cadeautje wil geven? Laat het mij dan weten en wie weet krijg je een exemplaar opgestuurd. Meedoen kan tot en met 10 juni. Succes!

Nijntjes verjaardag