Als je ons huis binnen komt, weet je dat wij van lezen houden. In onze erker staan namelijk twee dubbele boekenkast, gevuld tot aan het plafond. En dan te bedenken dat we al een hele hoop boeken hadden weg gedaan toen we gingen verhuizen. Tegenwoordig moeten we ruimte maken voor de kinderboeken, zoals dit actieve kinderboek van De boerderij van Muis. En ook deze lijken zich te vermenigvuldigen. De onderste drie planken liggen vol met leesmateriaal voor de dames. Ze pakken er nog geregeld uit ook! Dat belooft wat voor de toekomst.

De voorkeuren van mijn kinderen

Er zijn ook echt wel veel verschillende soorten prentenboeken voor kinderen. En eerlijk gezegd zijn ze lang niet allemaal even fantastisch. We hebben hier thuis dan ook onze favorieten. Mijn oudste was verzot op Gonnie het gansje (tot groot ongenoegen van mijn moeder, die het verschrikkelijk vond). Mijn tweede meisje houdt van alles met dieren, maar is ook erg verkikkerd op Muis. De jongste heeft geen voorkeuren. Althans, deze heeft ze nog niet kenbaar gemaakt. Ik zelf vind actieve boekjes voor kleintjes altijd wel leuk.

Wat zijn actieve boekjes?

Met actieve boekjes bedoel ik die met schuifjes die je eruit kan trekken, of flapjes omdraaien of met voel materialen. Het is zo gezellig om samen te doen. Recentelijk ontving ik wel een heel bijzonder actief boekje om te reviewen. Het was van Muis (dochter nummer twee blij) en een soort van pop-up boek. De boerderij van Muis. Kort gezegd komt het er op neer, dat je samen een verhaal leest en dat aan het einde een bladzijde open geslagen kan worden en je kind dan kan spelen met Muis op de boerderij. Klinkt het een beetje logisch? Misschien dat het plaatje een beetje helpt.

de boerderij van muis

Naast de boerderij is er ook een kasteel en een piratenschip variant van dit actieve boekje van Muis te verkrijgen. Hier kan je ze vinden.

Winactie: win de Boerderij van Muis

Ik heb een extra exemplaar van de Boerderij van Muis om weg te geven. Wil je hier kans op maken, laat dan een reactie achter met bijvoorbeeld welk boek jij vindt dat in mijn kast moet komen. De winactie loopt tot en met 27 maart. Succes!