Actieve kinderboeken zijn het leukst

Als je ons huis binnen komt, weet je dat wij van lezen houden. In onze erker staan namelijk twee dubbele boekenkast, gevuld tot aan het plafond. En dan te bedenken dat we al een hele hoop boeken hadden weg gedaan toen we gingen verhuizen. Tegenwoordig moeten we ruimte maken voor de kinderboeken, zoals dit actieve kinderboek van De boerderij van Muis. En ook deze lijken zich te vermenigvuldigen. De onderste drie planken liggen vol met leesmateriaal voor de dames. Ze pakken er nog geregeld uit ook! Dat belooft wat voor de toekomst.

De voorkeuren van mijn kinderen

Er zijn ook echt wel veel verschillende soorten prentenboeken voor kinderen. En eerlijk gezegd zijn ze lang niet allemaal even fantastisch. We hebben hier thuis dan ook onze favorieten. Mijn oudste was verzot op Gonnie het gansje (tot groot ongenoegen van mijn moeder, die het verschrikkelijk vond). Mijn tweede meisje houdt van alles met dieren, maar is ook erg verkikkerd op Muis. De jongste heeft geen voorkeuren. Althans, deze heeft ze nog niet kenbaar gemaakt. Ik zelf vind actieve boekjes voor kleintjes altijd wel leuk.

Wat zijn actieve boekjes?

Met actieve boekjes bedoel ik die met schuifjes die je eruit kan trekken, of flapjes omdraaien of met voel materialen. Het is zo gezellig om samen te doen. Recentelijk ontving ik wel een heel bijzonder actief boekje om te reviewen. Het was van Muis (dochter nummer twee blij) en een soort van pop-up boek. De boerderij van Muis. Kort gezegd komt het er op neer, dat je samen een verhaal leest en dat aan het einde een bladzijde open geslagen kan worden en je kind dan kan spelen met Muis op de boerderij. Klinkt het een beetje logisch? Misschien dat het plaatje een beetje helpt.

de boerderij van muis

Naast de boerderij is er ook een kasteel en een piratenschip variant van dit actieve boekje van Muis te verkrijgen. Hier kan je ze vinden.

Winactie: win de Boerderij van Muis

Ik heb een extra exemplaar van de Boerderij van Muis om weg te geven. Wil je hier kans op maken, laat dan een reactie achter met bijvoorbeeld welk boek jij vindt dat in mijn kast moet komen. De winactie loopt tot en met 27 maart. Succes!

8 thoughts on “Actieve kinderboeken zijn het leukst

 • Betti Scheringa says:

  Favorieten bij dochters en gastkinderen zijn op moment nijntje en nina, kikker is een held, alle boekjes van dikkiedik en woezel en pip maar meeste zul je vast al hebben denk ik

 • Wat een leuk boek, echt weer eens iets anders.
  Wij lezen graag boekjes op rijm, dat leest zo lekker weg, bijv pietertje pet! En zoekboeken zijn favoriet!
  We hebben ook telboeken met magneetjes en een boek met losse viltjes die je op de juiste plaats moet plakken nav het verhaal.

 • Wat een leuk pop-up boek “Het boerderijleven van Muis”.
  Dat vindt mijn jongste kleindochter vast heel leuk.
  Ik raad je het boekje: “Matser en opa en het knotsgekke boterhammenboek” aan.
  Waarin allerlei boterhammetjes met beleg worden beschreven en achterin kan het kind zelf zijn boterhammetje met beleg noteren.
  Erg leuk, klein boekje.
  Tekst van Pieter Feller en tekeningetjes van Natascha Stenvert.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin en doe graag mee.

 • Marian S Bouwens says:

  Mijn zoontje was dol op de boekjes van muis. Nu geniet mijn dochtertje er van. Zo’n actief boekje is natuurlijk nog leuker helemaal omdat het over de boerderij gaat, net als bij opa. Het boek: ‘En nu mijn bad uit!’ is mijn tip. Het is een leuk en actief boek met opdrachtjes zoals het boek kantelen, roepen etc. om samen te lezen met je peuter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.