TOP
Ik zag twee beren woordjes leren
Boeken

“Ik zag twee beren woordjes leren van Harmen van Straaten”

Zoals je weet zijn wij hier thuis groot boekenfan. Dat kan ook niet anders als dochter van een kinderboekenschrijfster. Gelukkig zijn mijn eigen kinderen net zo dol op lezen als hun ouders en oma’s. Misschien omdat we er vroeg mee begonnen zijn? Het is niet alleen leuk om samen te lezen, het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling en woordenschat. En je kan al ermee beginnen zodra de eerste woordjes ontdekt worden. Dan is een zoekboek een leuke manier om samen de woordenschat te vergroten. En als er dan ook nog eens mooie plaatjes bij staan, is dat helemaal meegenomen. Het nieuwe boek van Harmen van Straaten, Ik zag twee beren woordjes leren, is daarom ook een echte aanrader.

Samen ontdekken in “Ik zag twee beren woordjes leren

Het boek is eigenlijk een heel groot zoekboek. Op elke twee pagina’s staat een locatie / gebeurtenis afgebeeld. Aan de zijkant van de bladzijde vind je allerlei voorwerpen die in de gebeurtenis terug te vinden zijn. Ook staat het woord eronder genoemd. Eigenlijk kan je dus starten met het samen benoemen van het voorwerp om het vervolgens op te zoeken op de pagina’s. Is je kind al wat verder, dan kan het wellicht proberen eerst het woord eronder zelf te lezen om het daarna op te zoeken. Het boek Ik zag twee beren woordjes leren is hoe dan ook een leuke manier om nieuwe woorden (ruim vierhonderd!) te leren en de woordenschat te vergroten. En met de tekeningen van Harm van Straaten is het nog leuker om samen te lezen.

Ik zag twee beren woordjes leren

Wist je dat Harm van Straaten ruim vierhonderd boeken in binnen- en buitenland van tekeningen heeft voorzien en zelf ook nog eens ruim vijftig boeken heeft geschreven. Zijn werk is bekroond met diverse prijzen, waaronder de Gouden Appel en de Sankei Children’s Book Award. Een echt talent dus. De tekeningen in Ik zag twee beren woordjes leren zijn inderdaad erg leuk om te bekijken en maken het boek compleet. Een fraai item om cadeau te geven!

«

»

71 COMMENTS
 • Damian

  4 weken ago

  Wat lijkt me dit een fantastisch boek. Ik wil heel graag kans maken voor mijn dochters 🙂

  • karin

   3 weken ago

   Super leuk voor mijn dochter!!

 • Liesbeth

  4 weken ago

  Llleeeuukkk!!! Ik doe graag mee voor onze kleine Suus!

 • Anna Wienen

  4 weken ago

  Leuk boek lijkt me dit!

 • Marina Vink

  4 weken ago

  Oh het was een wonder!!!..
  Leuk om te lezen met mijn boef van 2.

 • Bianca semeijn

  4 weken ago

  Wij zingen altijd het liedje zag 2 beren en voorgelezen worden door papa mama of grote zus vindt ons zoontje van 2 ook helemaal geweldig dus zou leuk zijn als ik win

 • Martijn

  4 weken ago

  Acht wat leuk, hier zal de kleinere graag woordjes uit leren

 • Yvonne W.

  4 weken ago

  Dit is een super leuk boek voor op mijn werk, waar wij veel jonge kindjes met taalproblemen zien.

 • Linda

  4 weken ago

  Lijkt me erg leuk voor Fenna en Sepp (3 en 1 jaar). Ze zijn dol op boekjes en Sepp begint steeds meer woordjes te zeggen.

 • Roxanne

  4 weken ago

  Jaaaa! Deze wil ik heel graag winnen voor mijn neefje die bijna 1 wordt. Helaas missen we zijn verjaardag door de vakantie, maar met zo’n boek wordt het cadeau geven extra leuk ❤️

 • Liline Erdmann

  4 weken ago

  Wat een leuk boek zeg! Als pm-er denk ik af en toe bijna alles wel te kennen, maar deze schrijver/tekenaar is nieuw voor me! Ik doe mee voor mijn eigen meisjes 🙂

 • Marjon

  4 weken ago

  Leuk voor mijn klei dochters. De oudste van bijna 8 vindt het leuk om samen met de jongste van bijna 2 boekjes te lezen. En oma vindt samen boekjes lezen natuurlijk ook heel leuk. Ik zou fit dus graag willen winnen.

 • Leanne

  4 weken ago

  Wat een leuk boek. Ik denk dat ik de kleuters uit
  mijn klas hier erg blij mee zal maken.

 • elisabeth maria martina

  4 weken ago

  dat ziet er leuk uit, dit boek zal quinn te gek vinden

 • Danielle

  4 weken ago

  Isabelle zou dit boek helemaal geweldig vinden. Ze is momenteel gek op zoekboeken. En papa en mama ook, want die worden inmiddels een beetje gek van elke keer hetzelfde boekje!

 • Galinka van Bokhorst

  4 weken ago

  Wat een leuk boek is dit om voor te lezen aan mijn kindjes van de Voorleesexpress. Ook mijn logopedie kindjes zullen hier blij mee zijn. Zo kunnen we op een leuke manier aan hun spraak en taalontwikkeling werken. Voorlezen is zo belangrijk voor de taalontwikkeling van de kinderen en ja ik vind voorlezen heel erg leuk.

 • Noor Noor

  4 weken ago

  Look no further, that’s me

  Ik doe graag mee voor mijn jongste

 • Marijke

  4 weken ago

  Leuk boek!!! Ik loot graag mee!

 • Iris Bakker

  4 weken ago

  Dit zou mijn neefje echt wel heel leuk vinden, dus ik doe graag mee

 • Xaviera Jamie

  4 weken ago

  Ja leuk liedjes uit mijn eigen kindertijd in dit werkelijk prachtige kijk- en voorleesboek!

 • jacky

  4 weken ago

  Dit zou een heel leuk boek zijn om mijn Noorse kleinkindje wat Nederlands te leren.

 • Marry de Haan

  4 weken ago

  Superleuk voor onze 3 kleindochters van 1,5 ; 2,5en 5,5 jaar dus voor elk wat wils . Nu maar hard duimen.

 • Marian B

  4 weken ago

  Een fantastisch boek waar heel wat te ontdekken valt. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje al zal de oudste vast ook nog wel met ons mee kijken.

 • Nency

  4 weken ago

  Echt leuk. Ik maak graag kans.

 • Imke

  4 weken ago

  Natúúrlijk wil ik wel zo’n leuk boek als deze winnen!! Zou mijn oppaskindje (3 jaar) heel blij mee zijn. Zij is namelijk verslaafd aan prentenboeken met daarin verschillende dieren afgebeeld.

 • Melany Oomen

  3 weken ago

  Dit lijkt me echt heel erg leuk voor mijn lieve neefje! Hij is zijn woordenschat momenteel enorm aan het uitbreiden en wil van alles weten hoe het heet. En samen boekjes kijken vindt hij ook helemaal geweldig! Dus ik doe heel graag mee

 • Tamara

  3 weken ago

  Ik doe graag voor mijn nichtje die in Frankrijk woont en tweetalig opgroeit

 • Carla

  3 weken ago

  Wat leuk!
  Doe graag mee voor m’n kleinkinderen.

  • Jan

   3 weken ago

   Ik laat mij graag verrassen .

 • Oma Will

  3 weken ago

  Ik zag twee beren woordjes leren
  O, het was een wonder.
  Het was een wonder boven wonder,
  dat die beren leren konden.
  Hi Hi Hi, Ha Ha Ha, ik stond er bij en ik keek er naar.
  Heel graag doe ik mee voor dit leuke boekje voor mijn jongste kleindochter.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

 • Rianne

  3 weken ago

  Ik doe ook graag mee aan deze winactie, heerlijkste momentje, samen boekje lezen.

 • Nelly Nieuwenhuis

  3 weken ago

  Dit leuke boekje wil ik wel winnen.

 • Anna M.

  3 weken ago

  Wat een lief en mooi en grappig boek! Ik doe heel graag mee voor mijn jongste kleinzoon die twee jaar is geworden zonder dat wij bij zijn verjaardag konden zijn! Hij spreekt nog niet zo duidelijk en wat zou het geweldig zijn om samen met hem dit boekje te lezen! Puur genieten!

 • Karin Noordzij

  3 weken ago

  Heel erg leuk voor mijn kleindochter.

 • Jacqueline de Waal

  3 weken ago

  Wooh wat een super schattig boek

 • Willem Wal

  3 weken ago

  Ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje die graag worden voorgelezen en het ook leuk vinden om de prenten te bekijken.
  Willem Wal onlangs geplaatst…Toch maar een Coronatest gedaanMy Profile

 • Heleen Haarsma

  3 weken ago

  Wat superleuk!! Lekker samen met mijn kleindochters plaatjes kijken en lezen, nu al zin in!
  Duimen maarrrr!

 • anja

  3 weken ago

  leuk voor de kleine die september komt

 • m chen

  3 weken ago

  Leuk voor mijn nichtje, ik doe mee!

 • Anita H.

  3 weken ago

  Ik wil dit boek graag winnen.

 • Yvonne D.

  3 weken ago

  Ja, ik maak ook heel graag kans!

 • Milou Hendriksen

  3 weken ago

  Wat een leuke actie! Mijn dochter is net 3 en wil de hele dag door voorgelezen worden. Ik kan de meeste voorleesboeken niet meer horen, dus een nieuw voorleesboek zou erg welkom zijn!

 • Suus

  3 weken ago

  Ik loot graag mee voor dit leuke boek.

 • Gea

  3 weken ago

  erg leuk ik doe graag mee voor de kids

 • Inge Groenen

  3 weken ago

  Helaas maak ik me druk over de taalontwikkeling van mijn neefje van twee
  want met zijn actieve woordenschat zit het niet mee.
  Meer dan wat geluiden en enkele woordjes komen er bij hem niet uit
  en het gaat maar niet vooruit.
  Hopelijk kan ik met dit boek zijn taalontwikkeling positief stimuleren
  en met de twee beren veel woordjes leren!

 • Anita te Gussinklo

  3 weken ago

  Zo’n vrolijk boek.
  daar lees ik graag uit voor.

 • Remco B

  3 weken ago

  Dat is een heel leuk en leerzaam boek, die is perfect voor mijn nichtje

 • Jeffrey

  3 weken ago

  Ik zou heel graag mee willen doen met deze winactie voor mijn vriendin. Ze is kleuterjuf, en altijd op zoek naar leuke kinderboeken voor in de klas. Dit fantastische boek mag daar natuurlijk niet bij ontbreken!

 • Shiva Chen

  3 weken ago

  Heel graag! Wat een leuke winactie

 • Stephanie

  3 weken ago

  Ik doe heel graag mee. Mijn dochter zingt de hele dag door “ik zag twee beren” hier zal ik haar erg blij mee maken.

 • Carolien

  3 weken ago

  Wat een onwijs leuk boek! Alleen die illustraties al! Ik doe graag mee voor ons zoontje Sepp. Ik zing het liedje over Ik zag twee bereb al regelmatig voor hem. Dit boekje lijkt me onwijs leuk om voor hem te winnen.

 • Carolien

  3 weken ago

  Wat een grappig boek! Ik doe graag mee aan deze winactie!

 • Wouter Fuchs

  3 weken ago

  Heerlijk boek voor mijn neefje en nichtje die heel leergierig en nieuwsgierig zijn.

 • Helena de Jong

  3 weken ago

  Wat een leuk boek, ik doe graag mee voor ons zoontje 🙂

 • Esther

  3 weken ago

  Super leuk cadeautje voor mijn neefje

 • Marja Legius

  3 weken ago

  Heel graag voor ons kleine “beertje”

 • Lottie

  3 weken ago

  Lijkt mij een SUPER leuk boek!!! Ik doe mee!

 • Lee-Ann

  3 weken ago

  Heel erg leuk voor mijn kleine zusje, ze is nu echt bezig met kijken en benoemen

 • Anneliese de Waal

  3 weken ago

  Ik doe erg graag mee voor de kleine, Wat een leuk boekje Groetjes Anneliese

 • Willemijn

  3 weken ago

  Wat een leuk en origineel boek! Ik loot graag mee

 • Tamara Jongkees

  3 weken ago

  Ik doe graag mee voor mijn jongens. De jongste begint ook al een boekenwurmpje te worden.

 • SuusGro (mamavanfrank)

  3 weken ago

  “Mama Neuven en Panga Pie”. ” Mama Neushoorn en `Panda `fietsen”
  Onze Frank van bijna 2 is momenteel heel druk met woordjes leren en praten. Zo leuk en hij doet het ontzettend goed en is super geïnteresseerd. Dus dit boek zou echt een geweldige aanvulling zijn.

 • Nadine

  3 weken ago

  Ik doe graag mee!

 • Charlotte

  3 weken ago

  Probeer mijn dochtertje steeds woordjes te leren, en met dit boek en de leuke beren. Gaat het vast ontzettend goed, nu vaak nog gebrabbel uit haar lieve toet. En ook al is dat vaak schattig en lief, mama heeft toch alsteblieft. Dat er steeds wat vooruitgang is, nu heb ik vaak het gemis. Van haar mooie stemgeluidje, dus als je kunt met het besluitje. Wie of de winnaar wezen mag, en kiest voor mijn meiske dat maakt mijn dag!! Ik wens iedereen natuurlijk een eerlijke kans, maar mochten wij winnen dan doe ik een vreugde dans ;D

 • Ingrid Veltkamp

  3 weken ago

  Wat een leuk boekje om voor te lezen als onze kleinzoon Walt hier op de maandagen komt!!!! Goed voor zijn ontwikkeling.

 • Peggy

  3 weken ago

  Zo leuk voor mijn jongste boef! Zijn woordenschat wordt met de dag een beetje groter. Leuk om met dit boek nog meer nieuwe woordjes te leren!

 • Sandra

  3 weken ago

  Oh wauw wat een super mooie prijs! Het lijkt me super leuk om dit boek cadeau te doen aan mijn nichtje die volgende maand 2 jaar wordt en dol is op boekjes ‘lezen’. Met dit boek leert ze ook nog eens woordjes, een win-win-situatie. Het lijkt me super leuk om dit boek voor haar te winnen!

 • Ac den Besten Dekker

  3 weken ago

  Dat lijkt mij een prachtig boek voor mij zoontje van bijna 1,5. Hij praat nog niet veel maar begrijpt al wel veel. Boekjes lezen doet hij graag.

 • maaike beld

  3 weken ago

  Wat een leuk boek voor een kraamcadeau! Ik waag graag een kans voor vrienden die bijna een kleine verwachten!

 • Monique Weber

  3 weken ago

  mooi en leuk boek voorde kleine Princes van nichtje

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Seksuele voorlichting, mijn eerste info boek - MeerVanMir on juli 15, 2020
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  kinderfeestje
  Kant en klare kinderfeestjes. Ja of nee?

  Er zijn van die ouders die fantastische. kinderfeestjes organiseren met ...

  Close