Zoals je weet zijn wij hier thuis groot boekenfan. Dat kan ook niet anders als dochter van een kinderboekenschrijfster. Gelukkig zijn mijn eigen kinderen net zo dol op lezen als hun ouders en oma’s. Misschien omdat we er vroeg mee begonnen zijn? Het is niet alleen leuk om samen te lezen, het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling en woordenschat. En je kan al ermee beginnen zodra de eerste woordjes ontdekt worden. Dan is een zoekboek een leuke manier om samen de woordenschat te vergroten. En als er dan ook nog eens mooie plaatjes bij staan, is dat helemaal meegenomen. Het nieuwe boek van Harmen van Straaten, Ik zag twee beren woordjes leren, is daarom ook een echte aanrader.

Samen ontdekken in “Ik zag twee beren woordjes leren

Het boek is eigenlijk een heel groot zoekboek. Op elke twee pagina’s staat een locatie / gebeurtenis afgebeeld. Aan de zijkant van de bladzijde vind je allerlei voorwerpen die in de gebeurtenis terug te vinden zijn. Ook staat het woord eronder genoemd. Eigenlijk kan je dus starten met het samen benoemen van het voorwerp om het vervolgens op te zoeken op de pagina’s. Is je kind al wat verder, dan kan het wellicht proberen eerst het woord eronder zelf te lezen om het daarna op te zoeken. Het boek Ik zag twee beren woordjes leren is hoe dan ook een leuke manier om nieuwe woorden (ruim vierhonderd!) te leren en de woordenschat te vergroten. En met de tekeningen van Harm van Straaten is het nog leuker om samen te lezen.

Ik zag twee beren woordjes leren

Wist je dat Harm van Straaten ruim vierhonderd boeken in binnen- en buitenland van tekeningen heeft voorzien en zelf ook nog eens ruim vijftig boeken heeft geschreven. Zijn werk is bekroond met diverse prijzen, waaronder de Gouden Appel en de Sankei Children’s Book Award. Een echt talent dus. De tekeningen in Ik zag twee beren woordjes leren zijn inderdaad erg leuk om te bekijken en maken het boek compleet. Een fraai item om cadeau te geven!