Onze Veerle gaat over een paar weken naar groep twee. Het lijkt nog maar gisteren dat haar zus in die klas zat. Misschien omdat we toen ontdekten dat in de groep twee van tegenwoordig er zo veel meer verwacht wordt van een kind dan in mijn jeugd. Alles om gereed te zijn voor het echte schoolwerk in groep drie. Één van de vaardigheden, die een kleuter moet beheersen, is de kennis van het alfabet. In ieder geval zestien letters moet zij (her)kennen aan het eind van het schooljaar. Om haar te enthousiasmeren, en omdat we er zelf ook fan van zijn, hebben we sinds kort het nieuwe boek “Alfabet” van Charlotte Dematons in huis.

Het prentenboek Alfabet

Als het gaat om letters leren, plaatjes herkennen en woordenschat vergroten is het boek Alfabet van Charlotte Dematons absoluut een aanrader. Je kind zal er gegarandeerd een tijd mee zoet zijn. Elke opengeslagen pagina’s bevat namelijk een hele uitgebreide prent. Op die twee bladzijde’s is ergens een letter verborgen. Je kan deze achterhalen door de plaatsjes te benoemen die je ziet. Deze beginnen namelijk allemaal met de verborgen letter. Als je het eenmaal weet kan je waarschijnlijk ook de plaatjes benoemen die je eerder niet wist of die je anders benoemde. Zo is de krokodil ineens een alligator geworden op de bladzijde van de A. En als je nog steeds niet alles weet te benoemen, wat hoogstwaarschijnlijk het geval gaat zijn, is er nog de geweldige app waarmee je de laatste afbeeldingen kan ontdekken. Eigenlijk is Alfabet dus ook een soort van zoekboek. En dat allemaal met prachtige tekeningen van Charlotte Dematons.

alfabet van  Charlotte Dematons

Een prachtig boek

Het Alfabet van Charlotte Dematons is zeker een aanrader voor elke kleuter, die interesse in letters begint te krijgen of heeft. Het is ook zeker een leuk boek voor de groep 3 en 4 kinderen, die hun woordenschat willen vergroten. En het is absoluut voor papa’s en mama’s om samen met hun kinderen door te pluizen en alles in te ontdekken. De tekeningen van Charlotte Dematons zijn ook werkelijk prachtig. Een prachtig boek dus om iemand cadeau te geven of gewoon voor jezelf in huis te halen.

Meer informatie over Alfabet van Charlotte Dematons

Nog meer leuke boeken om te lezen!