Het lijkt nog als de dag van gisteren, dat manlief en ik op zoek gingen naar een babykamer en kinderwagen. Op een zaterdag was het en ik was al voorbij de twintig weken zwanger van onze eerste dochter. Wat vond ik het spannend allemaal. En hoe wisten we nou wat voor ons het beste zou zijn? Ik had mij natuurlijk al enigszins ingelezen in de wereld van de kinderwagens, maar qua meubels had ik echt geen flauw idee. Manlief had wel de maten opgemeten van het piepkleine kamertje waar de baby zou slapen, dus we wisten een klein beetje wat er mogelijk was aan meubilair. Of beter gezegd: niet mogelijk. Veel bleek al snel te groot te zijn.

Babypark

Zoals gezegd, op een zaterdag brachten wij meerdere uren door in Babypark. Hoe ik dat nog zo goed weet? Op zondag is deze winkel dicht! Je kan zelfs niet eens de website raadplegen op die dag. Het heeft iets met het geloof te maken. Wij hadden daar geen moeite mee, want na het lezen van de Babypark reviews wist ik wel dat we daar langs moesten gaan. Vooral om de kinderwagens te proberen, want ze hebben er een parcourtje liggen waar je met de wagen over heen mag crossen. Wat ik ook wel mooi vond, was dat we de kinderwagen mee naar buiten mochten nemen om te zien of het in de kofferbak zou passen. We hadden toen namelijk nog een erg klein autootje. Uiteindelijk hebben we die dag een heleboel gekocht bij Babypark en nu, negen jaar later, ziet het er nog steeds fantastisch uit!

Geboortexpress

Wat je iets minder zien in een Babypark of gelijkwaardige winkel, is leuke kraamcadeaus. Nou ja, wel wat natuurlijk. Maar je wil eigenlijk gewoon een winkel die zich daar in gespecialiseerd heeft. Wat ik opmaak uit de Geboortexpress reviews is deze website een echte aanrader als je een uniek en wellicht ook gepersonaliseerd cadeau wil. Niet alleen om te ontvangen, maar zeker ook om weg te geven. Zou je er een soort van uitzetlijstje kraamcadeaus kunnen maken? Dat zou helemaal ideaal zijn. Ik ben dan wel uit de baby’s, de spulletjes vind ik nog steeds geweldig.

Koop niet teveel

Natuurlijk is het geweldig om lekker te gaan shoppen als je je eerste kindje verwacht. Er is zoveel te bewonderen in de wondere wereld van kersverse mama’s. Maar wees er ook van bewust dat er ook veel onnodig veel zooi wordt verkocht (bij gebrek aan een beter woord). Er zijn zoveel producten, die als handig bestempeld worden, maar gewoon totaal overbodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan wantjes voor aan de handjes zodat ze niet krassen op het gezicht of neuszuigers of thermosflessen die je op je auto kan aansluiten. Bewaar je (onzinnige) aankopen tot na de baby geboren is. Het scheelt je een hoop centjes.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock