Ken jij het Nijntje dierengeluidenboek al?

In ons huishouden kan je een hele hoop speelgoed en een enorme collectie aan boeken vinden. Voor elke leeftijd is er wel wat voorhanden. Normaliter zou je dan een boel wegdoen zodra de kinderen ouder worden. Maar ja, mijn meisjes zijn niet te voorspellen qua voorkeur in boeken en speelgoed. Vooral Noor niet. Alhoewel we inmiddels wel echt weten dat lichtjes en geluidjes altijd favoriet bij haar zijn. Dus toen ik hoorde over het Nijntje dierengeluidenboek kon ik maar één ding doen: voeg toe aan het winkelwagentje.

Wat is het Nijntje dierengeluidenboek?

Het kartonnen dierengeluidenboek boe zegt de koe staat vol met herkenbare dierenillustraties van Dick Bruna. Elke pagina bevat een knop waarmee het geluid van het afgebeelde dier afgespeeld kan worden. De geluiden stoppen automatisch, maar kunnen ook afgebroken worden door een tweede keer op het knopje te drukken. De meegeleverde batterij in het boek is makkelijk te vervangen. 

Voor ons is het Nijntje dierengeluidenboek een vorm van vermaak, dat enigszins bestand is tegen slopende kinderhandjes. Noor heeft de kaft al meerdere kanten op gedraaid. In ieder geval top manieren, die niet helemaal de bedoeling Zinn. Het is van dik karton dus het kan wel tegen een stootje blijkbaar.

Lees ook: Nijntje op schoolreis

De plaatjes zijn goed kleurrijk en lekker groot afgebeeld wat het voor de kleintjes erg aantrekkelijk maakt. Het “knopje” voor het geluid is in een andere kleur en valt daardoor ook goed op. Het enige jammere dat ik er aan vind, is dat je behoorlijk hard er op moet drukken. Het is meer een plaatje dan werkelijk een knopje. Kleine kinderen hebben dat besef wellicht nog niet helemaal. Neemt niet weg dat ze het wel leuk vinden om te blijven proberen.

Wat natuurlijk gewoon leuk is aan het Nijntje dierengeluidenboek, is dat op een speelse manier kennis wordt gemaakt met enkele dierengeluiden. Ik houd wel van dat interactieve. Het motiveert de kleintjes tot lezen en het hebben van plezier met boeken. Dus wat mij betreft weer een goed idee geweest van Mercis.

Het Nijntje dierengeluidenboek is uiteraard ook online te koop.

Nijntje dierengeluidenboek