Eigenlijk heeft deze televisieserie geen enkele introductie meer nodig, maar toch zal ik voor degene die onder een steen geleefd heeft het nog enigszins nader toelichten. Bob de Bouwer dus! Een Britse tekenfilm serie voor kinderen, die gaat over bouwvakker Bob (vandaar de naam). Zijn oh zo bekende leus is “Kunnen wij het maken?!” Alle kinderen roepen dan vervolgens heel hard “nou en of”! Maar niet alleen de kinderen die kijken. Want naast Bob zijn er een aantal pratende machines, die net zo belangrijk zijn voor de bouw. Zij roepen ook heel hard “nou en of”.

In de serie doet Bob doet het werk, maar hij is niet altijd de handigste. Zijn collega Wendy helpt hem dan en samen maken ze de klus af. Maar ook de machines zijn van groot belang. Immers kan een klus niet geklaard worden zonder hun hulp. Ook al maken ze het probleem soms eerst wat groter. En als alles af is, kunnen de kinderen weer vrolijk meezingen met het bekende liedje. Een deuntje dat elke kleuter wel eens gezongen heeft. Of net zoals bij ons thuis de woorden “nou en of” eindeloos herhaald heeft.

Wat zit er in de Bob de Bouwer Grote Avonturen Verzamelbox

Omdat Bob de Bouwer gewoon leuk is en één aflevering stiekem te kort is, kan je tegenwoordig een hele verzamelbox kopen. In deze set vind je maar liefst 5 dvd’s met de leukste en spannendste avonturen van dit handige mannetje. Dat komt neer op bijna 5 uur vermaak! Waar het over gaat. Dat lees je hieronder.

Bob, Wendy en het fantastische machineteam helpen iedereen uit de brand in deze gezellige collectie nieuwe avonturen. Door samen te werken krijgen ze iedere klus geklaard! Er valt een hoop te ontdekken, maar als eerste verrassing maken ze kennis met Krabbel, de lieve kleine graafmachine. Op zijn allereerste dag is Krabbel best een beetje nerveus. Zal de rest van het team hem aardig vinden? Om te helpen heeft Bob twee heel speciale extra machines uit de stad laten overkomen: Grijper en Graver. Maar als Wendy het te druk heeft met atlethiektraining en Grijper en Graver het véél leuker vinden om de vallei te ontdekken in plaats van te werken, komt de bouw van het stadion in gevaar. Dizzie zorgt voor chaos bij de vuurtoren als ze haar tollende nieuwe wheelie-kunsten laat zien. Scratch realiseert zich dat het toegeven van fouten de beste manier is om samen te werken. Scrambler laat zien dat het helemaal niet erg is als je soms een beetje bang bent. Gelukkig is daar Bob en de rest van het team om een handje, happer, kraan, schuiver en schepje te helpen en alles weer tot een goed einde te brengen. Kijk je mee?

https://meervanmir.eu/bob-de-bouwer-grote-avonturen-verzamelbox

Winactie

Bob de Bouwer heeft vele klusjes te klaren in de Bob de Bouwer Grote Avonturen Verzamelbox. Wie helpt er mee kijken? Ik heb namelijk drie boxen extra om weg te geven. Je hoeft alleen maar even te reageren en wie weet stuur ik een exemplaar naar je op. Meedoen kan tot en 13 mei en de winnaar maak ik bekend op Facebook. Succes!

https://meervanmir.eu/bob-de-bouwer-grote-avonturen-verzamelbox