TOP
Kinderen - ontwikkeling en producten

“Mama versus Sanzilla ronde 2”

De strijd mama versus Sanzilla gaat weer verder. Het lijkt erop, dat Grote Mup nu toch af en toe jaloers is op haar kleine zusje. Het was me al wat eerder opgevallen, dat als ik Veerle op schoot had zij ook ineens perse op mijn schoot wilde zitten. Gelukkig heeft mama twee benen en kon ik vaak aan haar verzoek gehoor gegeven. Misschien dat daar mijn “fout” lag en daarom het drama ontstond.

Normaal gesproken haalt manlief de Muppets van het kinderdagverblijf, maar op donderdag breng én haal ik ze. Sanne zit in een andere groep en verdieping dan Veerle, dus haar haal ik als eerste op. Mevrouw wil dan ook echt zelf de trap af, dus ik moet geen haast hebben, want snel gaat dat niet. Samen pikken we dan Micro’tje op. Nu had Sanzilla besloten dat mama haar tillen moest. Aangezien ik al de maxicosi droeg was dat geen optie en zei ik kort en duidelijk nee. Binnen twee seconden lag Sanzilla hard krijsend in de deuropening alsof ik haar een enorme tik verkocht had. Met veel kabaal galmde “mama tillen!” door het kinderdagverblijf.Één van de leidsters (ik weet het, pedagogisch medewerkster) wilde Veerle van me overnemen zodat ik Sanzilla kon tillen. De snelle-oplossing-mama in mij vond dat wel fijn. Toch overheerste de langere-termijn-mama op dat moment. Veerle en ik wachtten gewoon tot de tirade van Sanzilla voorbij was. Ik heb haar dus tien minuten lang compleet genegeerd waarna ze uiteindelijk opstond, mijn handje vroeg om vervolgens heel rustig mee te lopen naar de auto. In de strijd mama versus Sanzilla, 2-0 voor mama!

«

»

2 COMMENTS
 • Vlijtig Liesje

  5 jaar ago

  Goed van je, dat je een stapje terug kon doen en naar de lange termijn kon denken! Dat is best lastig in zulke situaties. Petje af dus.

  • Miriam

   5 jaar ago

   AUTHOR

   Ga vast wel ook weer op korte termijn denken

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Magische zoentjes

Met grote vreugde kan ik berichten dat MeerVanMir ook een ...

Sluiten