Er gaat weer een nieuw verontrustend bericht rond op het internet. Ik las dat er meerdere malen maden waren aangetroffen in pakken luiers. Het idee alleen al is weerzinwekkend. De moeders die de beestjes opmerkten hebben de moeite genomen ze op de foto te zetten om het vervolgens online te delen op alle social media. Uiteraard werden daarbij de supermarkten genoemd waar de luiers gekocht waren. De genoemde ondernemingen zouden de moeders inmiddels gecompenseerd hebben met een nieuw pak luiers.

Het idee bezorgt me de kriebels

Bij mij gingen er toch ander soort alarmbellen rinkelen dan angst voor wat ik aan kan treffen in luiers. Nou ja, schone luiers dan, want ik ben elke keer weer angstig als ik de luiers van de Muppets open, maar daar kunnen de supermarkten echt niets aan doen. Ik vind het maar een raar verhaal, dat er maden zouden zitten in luiers en om eerlijk te zijn, ik zet er ook mijn vraagtekens bij.

Maden zijn kieskeurig?

Allereerst betreft het alleen de Pampers luiers. De moeders in kwestie hebben dan ook in eerste instantie getracht verhaal te bij de pampersfabrikant, maar deze gaf niet thuis. De luiers zouden namelijk al geruime tijd de fabriek verlaten hebben en dat betekent dat de maden dus niet daar vandaan konden komen. Vervolgens richtten de dames dus hun pijlen op de supermarkten waar ze hun inkopen doen. Dat vind ik nou zo vreemd. Hoe groot is nou de kans dat er meerdere supermarkten pampers verkopen waar maden in zitten? Moeten wij ons zorgen gaan maken over de hygiëne van deze ondernemingen? En waarom zouden de maden in de luiers gaan zitten als er zoveel andere producten zijn waar het veel logischer zou zijn voor een vlieg om eitjes te leggen? Misschien dat ik niet goed op de hoogte ben, maar volgens mij bevat een luier geen bestanddelen waar vliegjes op afkomen en maden op kunnen leven. Nou ja, de schone luiers dan. Vieze luiers zijn uiteraard een walhalla voor vliegjes.

Zijn wij zo slecht?

Dan vraag ik mij toch het volgende af. Hebben deze moeders bewust maden in een luier gedeponeerd om een nieuw gratis pak te bemachtigen? Of is wellicht hun eigen huis niet helemaal fris en hebben ze daar de maden niet opgemerkt? Ik geloof in ieder geval niet, dat er zulke beestjes zal tegenkomen in een afgesloten pak Pampers (hoewel ik wel stiekem huiverig zal zijn bij het aanbreken van een nieuw pak).

Wat denk jij? Is het een truc om gratis nieuwe luiers te krijgen of zullen er echt maden in de verpakking hebben gezeten?

Lees ook: Maden in de luiers bij Bol.com?

Uitgelichte afbeelding is van Shutterstock: door Tanya Sivitskaya
Stack of folded baby’s diapers