Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Moeders vinden maden in de nieuwe luiers”

Er gaat weer een nieuw verontrustend bericht rond op het internet. Ik las dat er meerdere malen maden waren aangetroffen in pakken luiers. Het idee alleen al is weerzinwekkend. De moeders die de beestjes opmerkten hebben de moeite genomen ze op de foto te zetten om het vervolgens online te delen op alle social media. Uiteraard werden daarbij de supermarkten genoemd waar de luiers gekocht waren. De genoemde ondernemingen zouden de moeders inmiddels gecompenseerd hebben met een nieuw pak luiers.

Het idee bezorgt me de kriebels

Bij mij gingen er toch ander soort alarmbellen rinkelen dan angst voor wat ik aan kan treffen in luiers. Nou ja, schone luiers dan, want ik ben elke keer weer angstig als ik de luiers van de Muppets open, maar daar kunnen de supermarkten echt niets aan doen. Ik vind het maar een raar verhaal, dat er maden zouden zitten in luiers en om eerlijk te zijn, ik zet er ook mijn vraagtekens bij.

Maden zijn kieskeurig?

Allereerst betreft het alleen de Pampers luiers. De moeders in kwestie hebben dan ook in eerste instantie getracht verhaal te bij de pampersfabrikant, maar deze gaf niet thuis. De luiers zouden namelijk al geruime tijd de fabriek verlaten hebben en dat betekent dat de maden dus niet daar vandaan konden komen. Vervolgens richtten de dames dus hun pijlen op de supermarkten waar ze hun inkopen doen. Dat vind ik nou zo vreemd. Hoe groot is nou de kans dat er meerdere supermarkten pampers verkopen waar maden in zitten? Moeten wij ons zorgen gaan maken over de hygiëne van deze ondernemingen? En waarom zouden de maden in de luiers gaan zitten als er zoveel andere producten zijn waar het veel logischer zou zijn voor een vlieg om eitjes te leggen? Misschien dat ik niet goed op de hoogte ben, maar volgens mij bevat een luier geen bestanddelen waar vliegjes op afkomen en maden op kunnen leven. Nou ja, de schone luiers dan. Vieze luiers zijn uiteraard een walhalla voor vliegjes.

Zijn wij zo slecht?

Dan vraag ik mij toch het volgende af. Hebben deze moeders bewust maden in een luier gedeponeerd om een nieuw gratis pak te bemachtigen? Of is wellicht hun eigen huis niet helemaal fris en hebben ze daar de maden niet opgemerkt? Ik geloof in ieder geval niet, dat er zulke beestjes zal tegenkomen in een afgesloten pak Pampers (hoewel ik wel stiekem huiverig zal zijn bij het aanbreken van een nieuw pak).

Wat denk jij? Is het een truc om gratis nieuwe luiers te krijgen of zullen er echt maden in de verpakking hebben gezeten?

Lees ook: Maden in de luiers bij Bol.com?

Uitgelichte afbeelding is van Shutterstock: door Tanya Sivitskaya
Stack of folded baby’s diapers

Facebook Comments

«

»

11 COMMENTS
 • Liess

  3 jaar ago

  Volgens mij is dit echt de grootste bullshit. Toevallig zag ik degene op fb voorbij komen op een mama die hoog en laag springt dat het echt is… maar dit lijkt me echt niet waar en maak me er ook totaal geen zorgen over.

 • Nathalie

  3 jaar ago

  Ik vind het ook een raar verhaal. Alle dingen die jij aangeeft had ik mijzelf vanmorgen ookal bedacht toen ik het bericht voor het eerst las. Na de zonnebrandcrème van de action zal dit wel het zoveelste verhaal zijn wat uiteindelijk anders blijkt te zijn als dat in eerste instantie doet voorkomen… We lezen over een paar weken waarschijnlijk wel hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit…;-)

 • Marjanne

  3 jaar ago

  Maden worden poppen en daarna vliegen.
  Maden leven niet zo lang.

 • Gommetje

  3 jaar ago

  Het plaatje dat ik zag leek veel op de larve vd tapijtkever…. En die overleeft dat prima voor een tijdje!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Zestien maanden op plastic toch niet?

   • Marjanne

    3 jaar ago

    Lijkt me niet zijn aaseters. Lijkt me niet dat er dierlijk materiaal in de luiers zit waar ze 2 totv12 maand op kunnen leven voor ze een pop worden

    • miriam

     3 jaar ago

     AUTHOR

     Dacht ik ook al

 • Renee

  3 jaar ago

  Naarmijn wetenschap en als ik goed opgelet heb bij de biologie lessen vroeger, hebben alle levende organismen; zuurstof, licht en voeding/water nodig. Naar mijn idee zit dit alles niet in een afgesloten pak luiers???

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Precies mijn punt!!!

 • Sanane

  3 jaar ago

  inderdaad daar geloofde ik tot nu toe ook niet in, ik dacht zeker bullshit maar het is echt waar , vandaag heb ik het zelf ook meegemaakt dat er echt 1 maden in de pamper luier zat vreselijk :s ik heb het in Etos gekocht.

 • barb

  2 jaar ago

  IK HEB DIT NU NET MEEGEMAAKT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het meest ongelukkige moment om een lege telefoon te hebben – gesloten

Ik geef het nu gewoon maar toe. Ik ben verslaafd ...

Sluiten