Mijn tas zit bomvol noodzakelijkheden

Ik vind mezelf een best wel georganiseerd typetje. Manlief vindt mij een enorme rommelkont. Misschien heeft hij daar ook wel een beetje gelijk in, maar in al mijn rommel weet ik wel waar alles ligt. Zodra hij gaat opruimen ben ik mijn spulletjes kwijt. En hij weet meestal ook niet meer waar hij het heeft neergelegd. Sterker nog, ik denk dat hij ondanks zijn opruimmanie vaker zijn spullen kwijt is dan ik. Er zit gewoon systeem in mijn zooi en die moet niet doorbroken worden. Oké, ik mag best wat meer achter me opruimen, maar daar heb ik het nu niet over.

Zie bijvoorbeeld mijn tas. Mijn tas voor dagelijks gebruik heeft een flinke omvang. Er moet dan ook behoorlijk wat meegenomen worden. Eigenlijk is de ruimte gewoon noodzakelijk om mijn halve leven mee te kunnen nemen. Ik moet er onder andere mijn telefoon, oplader, portemonnee, haarborstel, mascara, oogdruppels, zakdoekjes, haarelastiekjes, toetendoekjes, pennen, autosleutel, huissleutel, werkpasje, paracetamol (voor jong en oud), migrainepillen, tampons, maandverband, notitieblokje, deodorant, parfum, pincet, nagelvijl, pinpasjes en crackers in kwijt kunnen. Een beetje formaat hutkoffer is dus dan ook wel een must. En het mooie is, is dat ik alles wel kan terug vinden in mijn handtas. Als manlief iets er in moet zoeken, kan hij het echt niet vinden en krijg ik het binnen een minuut weer terug met de boodschap dat ik het zelf moet (uit)zoeken.

Gezien de hoeveelheid spulletjes, die ik dagelijks met me meeneem, is het ook niet meer dan logisch dat ik een goede kwaliteit tas nodig heb. Daarnaast ben ik natuurlijk vrouw en wil ik dat het er ook nog enigszins leuk uit ziet. De oplossing van manlief om gewoon een rugzak te gebruiken heb ik dan ook maar genegeerd. Mijn huidige tas is alweer bijna aan vervanging toe en ik ben dus al een beetje aan het rondkijken op websites naar een nieuwe “hutkoffer”. Een vriendinnetje wees mij op de website van Brandfield en dan met name de Furla tassen. Ik moet eerlijk zeggen, dat het inderdaad super chique tassen zijn. En ze zijn ook nog eens helemaal van leer. Ik vind dat stiekem altijd zo lekker ruiken. Als ik uit de Furla selectie zou mogen kiezen, zou ik denk ik voor de Rialto L schoudertas gaan. Het lijkt me dat daar een hoop in meegenomen kan worden. En ik vind een schoudertas eigenlijk fijner dan een handtas. Zo heb ik namelijk altijd een hand vrij, wat met drie kleine kinderen bijna een must is. Welke zou jij kiezen?

Uit de nieuwste collectie Furla tassen bij Brandfield

3 thoughts on “Mijn tas zit bomvol noodzakelijkheden

 • Dana vreugsenhil says:

  Wat een herkenbaar verhaal. Inloop vooral tegen de verdeling van de tassen aan. De meeste tassen hebben een groot vak en een vakje voor telefoon, nu ben ik opzoek naar een tas met een goede verdeling. Vooral dus verschillende vakken. Mijn voorkeur gaat uit naar een handtas die je ook over je schouder kan dragen, maar ik denk dat mijn wens ook niet te vinden is en zal het een rugzak worden.

 • Iris Steenbekkers says:

  Gave tas ! Ik zou idd een tas kiezen die je over je schouder kan doen . Ik doe ze altijd schuin dan glijden ze niet af .

  In mijn tas zit : bos sleutels , telefoon met pinpassen . Zo dat was het .

 • Ik zou kiezen voor een schoudertas.
  Die heb ik nu ook en draag hem over mijn hoofd, want anders glijdt hij van mijn schouder.
  Die ik nu heb, is niet zo heel groot, want anders wordt hij te zwaar.
  Ik heb er zoveel in, dat hij net dicht gaat. De tas moet ook niet groter worden, want dan neem ik nog meer mee. Dan zoek ik nog meer, waarvan ik vind dat ik mee moet nemen .Er zitten verschillende vakken met ritsen in, dus mijn spulletjes zitten wel goed geordend.
  Mijn man zegt altijd, waarom zoveel meenemen! Een portemonnee en sleutels en telefoon is toch genoeg, trek anders zo’n karretje achter je aan .Hij heeft geen idee wat een vrouw allemaal nodig heeft of misschien nog nodig kan hebben. Je moet het dan toch bij je hebben. Of niet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.