Eens per jaar is het de dag van de juf of meester in het onderwijs. Een dag dat ze even extra in het zonnetje gezet worden,  omdat ze zo lief zijn voor onze kinderen. Dit wordt dan breed uitgemeten in het nieuws en (bijna) elke ouder besteedt er dan wat aandacht aan. Maar wist je dat er ook een dag van de pedagogisch medewerker is? Waarom zouden de dames en heren die voor onze kleine kinderen niet dezelfde aandacht mogen krijgen. Daarom dat ik vandaag de dag alvast aankondig en iedereen wil oproepen om ook aan de pedagogisch medewerker te denken komende donderdag 20 september. 

Eigenlijk verdienen de leidsters, alhoewel we ze niet meer zo mogen noemen, enorm veel lof.  Hun zorg voor onze kleintjes start al vanaf het moment dat ze een paar maandjes zijn. Het is de eerste keer best lastig als moeder om je kersverse baby toe te vertrouwen aan een dame die je slechts één keer eerder hebt gezien. (De wendagen zijn daarom denk ik ook meer voor de mama’s dan voor de baby’s.) Toch weet je al vrij snel dat je kind in goede handen is en alle liefde en zorg van de wereld zal krijgen op het kinderdagverblijf.   Eigenlijk zijn de pedagogisch medewerkers een vorm van surrogaat ouders. Natuurlijk valt het allemaal onder hun taakbeschrijving, maar dat geldt eveneens voor leraren. Dus reden genoeg om ook de dag van de pedagogisch medewerker eens de benodigde aandacht te geven:

Lieve dames van het kinderdagverblijf,
Dank jullie wel dat jullie altijd zo goed voor mijn kinderen zorgen. Dat ze zich veilig en vertrouwd bij jullie voelen. Dat ze (bijna) elke opvangdag weer met plezier naar jullie toe gaan. Dank jullie wel dat ik voel en zie dat jullie mijn kinderen een warm hart toedragen. Dank jullie dat elk kind volledig jullie aandacht krijgt en niemand tekort komt. Jullie hebben een bijzonder en mooi beroep. dat wat mij betreft te vaak onder gewaardeerd wordt. Jullie zijn toppertjes!

Lees ook:  12x-ergernissen-van-het-kinderdagverblijf