Welkom December! De leukste feestmaand van het jaar! Niet alleen vanwege Sinterklaas, maar ook mijn verjaardag en Kerst. Het is een maand waar ik altijd wel naar uit kijk. Ook vanwege de vakantie en de feestdagen die tijdens onze weken vrij plaats vinden. Nou ja, dit jaar wat minder dan. Het is een zogeheten werkgeverskerst. Zowel de Kerstdagen als oud en nieuw vallen namelijk in het weekend. Dit betekent geen extra vrijde dagen helaas. Neemt niet weg dat je de dagen ervoor en erna nog hele leuke activiteiten kunt ondernemen met het gezin, die het vrij nemen de moeite waard maken. Wat vind je van deze suggesties?

Dieren knuffelen

Tot zo’n twee jaar terug had ik nooit echt stil gestaan bij het bestaan van Alpaca’s. Ze deden mij vooral aan lama’s denken. Inmiddels zijn deze beesten een hele hype in ons land. Er is veel merchandise van dit wollige dier te verkrijgen. Bijvoorbeeld knuffeldieren, lego, dupe, knutselwerkjes en bruisballen (zie hier). Geen idee wanneer en waarom deze hype is ingeslagen, maar een succes is het zeker. Wist je dat je ook alpaca’s in het echt kan gaan bewonderen? Er is een alpacaboerderij in Brabant waar maar liefst ruim zestig van deze wollige dieren wonen. Je kan ze daar in hun glorie bewonderen. Maar je kan ze ook gewoon gaan knuffelen! Of samen met ze borrelen. Ook zo leuk voor de papa’s en de mama’s. Hoe dan ook, de alpacaboerderij leest als een leuk uitje voor in de Kerstvakantie.

Museum bezoeken

Iets meer naar het westen vind je het Scheepvaartmuseum. In de herfstvakantie hebben wij daar al een bezoekje gebracht en nu begreep ik dat de vakantieactiviteiten ook in de kerstvakantie zullen plaatsvinden. Dus als je wat nautische ervaring wil op doen, of een op een echt VOC schip wil lopen, dan is het zeker leuk daar een bezoekje aan te brengen. Ook als je van kunst houdt en de unieke Willem van de Velde en zoon tentoonstelling bewonderen wil. Mijn oudste twee meisjes hebben ervan genoten en willen graag weer eens terig. Vooral het VOC-schip op. Dat zegt genoeg, toch?

Wat je plannen ook zijn deze kerstvakantie, (alpacaboerderij of scheepvaartmuseum of wat anders), maak er met elkaar een gezellig festijn van. Ga vooral naar buiten, want we zitten al teveel binnen de laatste tijd. Gezellig met het gezin er op uit!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock