Na wekenlang wachten was het gisteren eindelijk zo ver. De eerste avond van Disney on Ice; betoverende werelden. En wij waren er bij! Het was de eerste keer voor het hele gezin, dat we dit spektakel mochten bijwonen en wat hebben we genoten. Ik vertel je graag wat meer over deze avond.

Iets over vijven vertrokken we naar Ahoy Rotterdam. Als het mee had gezeten waren we om half zes gearriveerd op het terrein. Blijkbaar vond heel Rotterdam het nodig uit te trekken die avond, want we hebben op 4 kilometer afstand van Ahoy een uur stil gestaan! Je kan je voorstellen dat ik steeds meer stress kreeg naarmate ik de minuten voorbij zag tikken. We zouden namelijk nog een hapje eten op het feestterrein en die ingecalculeerde tijdsruimte werd steeds kleiner. Uiteindelijk kwamen we iets voor zeven uur aan en hoorden we net dat de show drie minuten later zou beginnen. Gelukkig mochten we de daar gekochte broodjes kroket mee de tribune op nemen, dus hadden we toch nog iets van een maaltijd binnen. Ideaal was het uiteraard niet.

De show startte met de bekendste Disneyfiguren Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy. Zij kletsten als het ware de vier verhalen aan elkaar. Het eerste deel was de navertelling van Toy Story “de grote ontsnapping”. Het speelgoed van Andy belandt op een kinderdagverblijf en ontdekken al vrij snel dat ze het daar niet lang zullen overleven, dus dat ze moeten ontsnappen. Het verhaal was exact zoals de oorspronkelijke film. Het toppunt voor mij in dat deel waren Ken en Barbie. Vooral Ken met dat plastic haar en zijn outfitjes was hilarisch.

Voor het tweede stuk gingen we diep de zee in naar het koninkrijk van Ariël, de kleine zeemeermin. In tegenstelling tot Toy Story werd hier iets van de oorspronkelijke verhaallijn afgeweken en was het vrij snel afgelopen. Het was wel bijzonder om dezelfde stemmen te horen zoals uit de oorspronkelijke film van 1989. Het had daardoor iets vertrouwds en herkenbaar. Ik betrapte mezelf er op een gegeven moment ook op dat ik vrolijk zat mee te zingen.

Na de pauze startte het derde deel met de leden van Cars. Dit deel heeft diepe indruk gemaakt bij mijn dochters. Het was ook wel echt heel bijzonder om die auto’s zo over het ijs te zien rijden. Ik dacht eerst dat er gewoon mensen in zaten, die de wagens bestuurden, maar volgens mij ging het allemaal op afstand. Je zag de auto’s echt glijden en soms ook slippen. Je hoeft niet eens fan te zijn van Cars om dit wel te kunnen waarderen.

Als laatste was natuurlijk het hoogtepunt van de avond waar menig klein kind op zat te wachten. Elsa en Anna begaven zich namelijk op het ijs. Alle oogjes waren ineens weer open gesperd en de slapenden waren spontaan weer wakker en alert. Maar wat waren de dames ook prachtig om te zien en wat dansten ze wonderschoon op het ijs. Het is en blijft een prachtig verhaal en absoluut geschikt voor op het ijs. Dat het de hekkensluiter van de avond was begreep ik ook wel, want alle kinderen waren weer vol energie zodra Olaf het ijs op kwam. Om mij heen hoorde ik allemaal stemmetje “laat het los, laat het gaan” meezingen en ook mijn meisjes waren met grote ogen naar het schaatsspektakel aan het kijken. Hun enthousiasme was voor mij het hoogtepunt van de avond.

Het was dus een zeer geslaagde voorstelling. Mocht je zelf nog (overwegen te) gaan, dan heb ik een paar kleine tips voor je.

  • Vertrek op tijd! Het is echt drama op de weg de laatste weken. Je kan overwegen gewoon met het OV te gaan, maar bedenk ook dat je nog terug moet. Ik zag het niet zitten om met twee zwaar vermoeide kinderen de metro in te stappen.
  • Er zijn genoeg toiletten op het feestterrein (om het zo maar te noemen). Je hoeft dus niet in de rij te staan bij de eerste wc’s die je ziet. Je kan dus gerust eerst in de rij staan om binnen te komen. Daar vind je overigens ook de eetmogelijkheden.
  • Je hoeft niet in record tempo je eten naar binnen te werken. Je mag dit gewoon mee de tribune opnemen.
  • De pauze is vrij kort. Je hebt dan net genoeg tijd om een drankje te halen en even naar de wc te gaan. Houdt daar rekening mee en ga niet eerst uitgebreid bij de merchandise neuzen.
  • Ondanks dat het een ijsshow is, is het er niet heel erg koud. Wij hadden onze moonboots aangetrokken en drie lagen kleding aangedaan. Dat is dus echt niet nodig! Veels te warm.

Maar vooral…….geniet ervan!!!