Ken jij Osmo Pizza Co. al?

Als je mij al even volgt, weet je dat ik ons gezin ook wel eens “familie vierkante oogjes” noem. We zijn allemaal erg fan van het scherm, dus probeer ik het bij de kinderen enigszins te reguleren dan wel te beperken. Ze zouden er geen enkel probleem mee hebben de hele dag naar een schermpje te tureluren. Toch vind ik de tablets wel een essentieel onderdeel van hun leven. Niet omdat ze het nodig hebben, maar in deze tijd hoort het bij je ontwikkeling. Althans, om wel enigszins gevoel voor de moderne technologie te krijgen. Dus als ik een leuk interactief en educatief spelletje voor de iPad kan vinden, ben ik altijd erg blij. Een tijdje terug ontdekte ik de Osmo Play Genius Starter Kit en van ditzelfde merk heb ik nu Osmo Pizza Co. in huis.

Hoe werkt Osmo Pizza Co.

Net zoals bij de Genius Starter Kit heb je voor dit spelletje de Osmo base en spiegel nodig. Als je deze al in huis hebt, kan je Osmo Pizza Co. ook gewoon los kopen. Het spel bevat verder een pizzaschijf, ingrediënten voor op de pizza, biljetten en munten. Om te startyen moet je eerst de software gratis downloaden via de appstore. Dat duurt enkele minuten en dan kan je al aan de slag.

Osmo Pizza Co.

Natuurlijk wilde ik ook wel even zien wat Osmo Pizza Co. allemaal in zou houden. Ik was erg nieuwsgierig naar het concept van het spelletje en welke vaardigheid ermee getraind zou worden. Het idee is dat je een pizzeria gaat runnen. Er komen klanten binnen met verschillende wensen qua toppings op de pizza. Je moet goed kijken welke dat precies zijn en het conform hun verlangen beleggen met op de meegeleverde pizza. De andere kant van je ronde schijf is de soort van kassa. Als klanten willen betalen, moet je het dus omdraaien zodat er afgerekend kan worden. Ondertussen komen er nog steeds nieuwe klanten binnen. Naast dat de ingrediënten juist moeten zijn, moet je ook kijken naar de stemming waar de klant in verkeerd. Van het gezicht kan je namelijk ook aflezen of de hoeveelheid toppings juist zijn. En alles binnen de tijd die ervoor gegeven is.

Osmo Pizza Co.

De vaardigheden

Zoals je al kan lezen, moet je aan behoorlijk veel tegelijkertijd denken tijdens het spelen van Osmo Pizza Co. Ik kan oprecht zeggen dat je sowieso je stressbestendigheid ermee traint. Deze mama werd al zenuwachtig van het aantal klanten dat ik binnen zag komen en dat men ondertussen ook betalen wilde. Mijn oudste twee (acht en zes) speelden het samen en nog leken ze af en toe tijd tekort dreigen te komen. Het was wel mooi om te zien. De zesjarige belegde alle pizza’s en de achtjarige bediende kassa. Zo trainde mijn tweede meisje haar leesvaardigheden en de oudste leerde in hoog tempo en onder druk te rekenen. Omdat het niet tegelijkertijd uitgevoerd kon worden, moesten ze echt met elkaar communiceren wie welke handeling wanneer ging uitvoeren. Het was mooi om te zien hoe ze met elkaar overlegden. Ook vooral wat betreft de hoeveelheid toppings en de stemming van de klanten.

Osmo Pizza Co.

Succes!

Hoe verder je in het spel komt, hoe meer doelen je behalen kan en moet. We zijn nog lang niet klaar met het spelen ervan en de kinderen lijken er ook nog geen genoeg van te krijgen. Binnenkort zal ik de junior versie ervan proberen zodat de zesjarig ook haar rekenvaardigheden wat oefenen kan. Ik ben benieuwd of ze dan ook Osmo Pizza Co. in haar eentje kan handelen. In ieder geval goed voor haar om met stress te leren om te gaan. Hoe dan ook, wat ons betreft is dit nieuwe spelletje van Osmo geslaagd!

Meer informatie over dit product

Osmo Pizza Co.