Het is 10 november 2019: Sesamstraat bestaat 50 jaar! Omdat nog eventjes extra te vieren ging ik naar de premiere van Sesamstraat Live! in theater Gooiland, Hilversum. Helaas kon de bijna-kleuter niet mee, omdat hij een flinke verkoudheid had, maar ook in mijn eentje heb ik me prima vermaakt. Sesamstraat is voor mij pure nostalgie en ik vind het erg jammer dat het niet meer iedere avond uitgezonden wordt op televisie. Gelukkig kun je nu dus naar de super leuke en interactieve theatervoorstelling met in de hoofdrol niemand minder dan Janouk Kelderman (bekend van het Klokhuis). 

Het verhaal van Sesamstraat Live

Sophie gaat verhuizen en daarom helpt ze haar moeder met het inpakken van de dozen. De rommelzolder is altijd haar favoriete plek in huis geweest, dus ze is dan ook erg verheugd dat ze daar aan de slag mag gaan. Ze komt een oude koffer tegen, terwijl ze eigenlijk op zoek was naar een kinderboek. Omdat ze nogal nieuwsgierig is van aard, klikt ze de slotjes open en kijkt wat erin zit. Ze komt allerlei spulletjes tegen die eigendom zijn van de vriendjes van Sesamstraat. Ze ziet een lege trommel koekjes, een rubberen eendje en nog veel meer…en opeens….gebeurt er iets magisch! Bert, Ernie, Elmo, Tommie, Pino en Koekiemonster komen tot leven! Het is het begin van een heel bijzonder verhaal waarin alles kan én alles mag.

Sesamstraat Live

Meedansen én zingen

De voorstelling Sesamstraat Live is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en is erg interactief. Het publiek wordt echt erbij betrokken en samen met de cast wordt er een hoop gezongen en gedanst. Bekende liedjes passeren de revu en ook wordt er aandacht gegeven aan vormen, kleuren, letters en getallen. Leerzaam en leuk dus. Je kunt ook eigenlijk niet stil blijven zitten, zo enthousiast word je gemaakt door Sophie en de Sesamstraat crew!

Meer informatie over de tickets en de speellijst van Sesamstraat Live kun je vinden op de website van Van Hoorne Entertainment: https://www.vanhoorne.com/theater/sesamstraat-live-1/

Geschreven door Amanda

Sesamstraat Live

Meer uitjes die we gedaan hebben