Tekenen is een leuke manier om als kind zijn/haar creativiteit tentoon te stellen. Het internet schrijft zelfs een talloos aantal voordelen over leren tekenen; zoals vooruitgang van hand-oog coördinatie en fijne motoriek, vergroten van probleemoplossend vermogen, het is rustgevend, verbetering van geheugen en emotionele intelligentie. Tekenen stimuleert ook concentratie en prikkelt oog voor detail. Mijn zoontjes vinden het beiden ontzettend leuk om te tekenen, en kunnen zich prima vermaken met alleen pen en papier. Vooral mijn oudste (8) heeft vaak een potlood of pen in zijn hand om iets te tekenen. Daarom wist ik gelijk dat het boek Ik kan 1000 dingen tekenen, van Deltas (vanaf 7j), erg dankbaar ontvangen zou worden door hem.

Ik kan 1000 dingen tekenen

En inderdaad, na het overhandigen ervan, ging hij gelijk aan tafel zitten om er mee aan de slag te gaan. Het boek geeft namelijk zoveel mogelijkheden om te leren tekenen; mensen, fantasiewezens, plaatsen, gebouwen en meer! Hij was driftig aan tekenen en vertelde iedere keer vol trots wat hij daarna zou gaan creëren of hij liet zien wat hij had gemaakt.

In het boek Ik kan 1000 dingen tekenen staat stap voor stap beschreven hoe je een figuur of object tekent. Tegelijkertijd leer je ook hoe bepaalde gezichtsuitdrukkingen, fruit of voertuigen heten. Mijn eigen vocabulaire is in de tussentijd gegroeid (ja, dat kan) en weet ik nu hoe een Kaapse klipdas eruit ziet. Onze kunstenaar in-spe is echt een enorme fan en vind de instructies erg handig. Zijn reactie: “Dit boek is echt super-duper-duper-duper leuk!”.

leren tekenen met Ik kan 1000 dingen tekenen van Deltas

Enthousiast?

Ondertussen zijn al meerdere strips en tekeningen gemaakt met hulp van dit veelzijdige tekenboek. De jongste (5) tekent ook wel eens iets na, maar vindt het toch nog een beetje lastig om te doen. Mijn verwachting is dat dat daar wel verandering in zal komen in de nabije toekomst.

Dit boek is dus wat mij betreft ontzettend leuk voor de enthousiaste tekenaar, die net wat verder wil leren. Het is gemakkelijk im uitleg en uitstekend om de basis te leren van vele verschillende figuren. Enorm handig voor kinderen om hun fantasierijke wereld op papier te kunnen uitdrukken. Met oefenen worden ze ook steeds zelfverzekerder en gaan ze verder experimenteren in hun creativiteit. 

Learn the rules like a pro, so you can break than like an artist!

Pablo Picasso

Dit boek bestel je hier.

Winactie

Wil jij dit leuke boek hebben? Laat mij dan weten waarom en wellicht stuur ik het naar je op. Meedoen kan tot en met 15 mei. Succes!