Voor als je nog beter wil leren tekenen

Tekenen is een leuke manier om als kind zijn/haar creativiteit tentoon te stellen. Het internet schrijft zelfs een talloos aantal voordelen over leren tekenen; zoals vooruitgang van hand-oog coördinatie en fijne motoriek, vergroten van probleemoplossend vermogen, het is rustgevend, verbetering van geheugen en emotionele intelligentie. Tekenen stimuleert ook concentratie en prikkelt oog voor detail. Mijn zoontjes vinden het beiden ontzettend leuk om te tekenen, en kunnen zich prima vermaken met alleen pen en papier. Vooral mijn oudste (8) heeft vaak een potlood of pen in zijn hand om iets te tekenen. Daarom wist ik gelijk dat het boek Ik kan 1000 dingen tekenen, van Deltas (vanaf 7j), erg dankbaar ontvangen zou worden door hem.

Ik kan 1000 dingen tekenen

En inderdaad, na het overhandigen ervan, ging hij gelijk aan tafel zitten om er mee aan de slag te gaan. Het boek geeft namelijk zoveel mogelijkheden om te leren tekenen; mensen, fantasiewezens, plaatsen, gebouwen en meer! Hij was driftig aan tekenen en vertelde iedere keer vol trots wat hij daarna zou gaan creëren of hij liet zien wat hij had gemaakt.

In het boek Ik kan 1000 dingen tekenen staat stap voor stap beschreven hoe je een figuur of object tekent. Tegelijkertijd leer je ook hoe bepaalde gezichtsuitdrukkingen, fruit of voertuigen heten. Mijn eigen vocabulaire is in de tussentijd gegroeid (ja, dat kan) en weet ik nu hoe een Kaapse klipdas eruit ziet. Onze kunstenaar in-spe is echt een enorme fan en vind de instructies erg handig. Zijn reactie: “Dit boek is echt super-duper-duper-duper leuk!”.

leren tekenen met Ik kan 1000 dingen tekenen van Deltas

Enthousiast?

Ondertussen zijn al meerdere strips en tekeningen gemaakt met hulp van dit veelzijdige tekenboek. De jongste (5) tekent ook wel eens iets na, maar vindt het toch nog een beetje lastig om te doen. Mijn verwachting is dat dat daar wel verandering in zal komen in de nabije toekomst.

Dit boek is dus wat mij betreft ontzettend leuk voor de enthousiaste tekenaar, die net wat verder wil leren. Het is gemakkelijk im uitleg en uitstekend om de basis te leren van vele verschillende figuren. Enorm handig voor kinderen om hun fantasierijke wereld op papier te kunnen uitdrukken. Met oefenen worden ze ook steeds zelfverzekerder en gaan ze verder experimenteren in hun creativiteit. 

Learn the rules like a pro, so you can break than like an artist!

Pablo Picasso

Dit boek bestel je hier.

Winactie

Wil jij dit leuke boek hebben? Laat mij dan weten waarom en wellicht stuur ik het naar je op. Meedoen kan tot en met 15 mei. Succes!

17 thoughts on “Voor als je nog beter wil leren tekenen

 • Chantal Heeringa says:

  Super leuk! Onze oudste (7j) is super creatief en ik verbaas me elke keer weer hoe heerlijk ze kan knutselen en tekenen! Zeker weten dat ze hier veel nieuwe dingen van kan leren en plezier van heeft. (Enne deze mama kan niet goed zelf tekenen, maar wel goed natekenen dusse ook ik zou daar veel nieuwe dingen van kunnen leren hihi)

 • Dit boek biedt uitkomst! Wij lopen hier vaak vast als het om tekenen gaat en met dit boek wordt stap voor stap inzichtelijk gemaakt hoe een bepaald figuur is opgebouwd; super handig en leuk!

 • Floor Verseveldt says:

  Wat leuk! En leerzaam. Dan hoef ik niet al mijn teken kunsten meer uit de kast te halen haha als er weer iets onmogelijks gevraagd word

 • Het lijkt me een erg leuk boek (ik kan 1000 dingen tekenen) en zou het graag winnen voor de kids, beter meer investeren in je tekentalent dan uren achter de schermpjes ☺️☺️ samen tekenen geeft verbinding hebben we meer dan nodig in deze tijd

 • Rosemary van Duinen says:

  Ik doe mee..denk dat ik de enige ben in de familie die niet kan tekenen,terwijl ik er zo van hou..samen met de kleinkinderen tekenen is erg leuk, met deze voorbeelden kunnen ze mijn maaksels herkennen

 • Linda Smeets says:

  Onze dochter kan nog wel wat hulp gebruiken om wat beter te leren tekenen, en ze er zodoende ook wat meer plezier in gaat krijgen. Kortom, ik maak graag kans.

 • Patricia Paling says:

  Oh, dat zou echt super zijn voor mijn 9-jarige dochter! Ze tekent heel graag. Dat is echt rustgevend voor haar. En pas zei ze nog dat ze alleen niet altijd weet wat ze dan kan tekenen. Dit boek zou daarom super fijn voor haar zijn!

 • Lynn Mahieu says:

  Net zoals ik vindt ook mijn dochter tekenen heel leuk! Dit boek zou haar goed op weg helpen om duidelijkere tekeningen te kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.