pfizer vaccinatie SVB

Nog eventjes en ik mag weer knuffelen

Nog een paar weekjes en dan mag ik iedereen weer uitgebreid knuffelen. Je bent hierbij dus alvast gewaarschuwd. ;-). Waarom? Ik ben afgelopen maandag gevaccineerd. Jawel, ik heb een dosis Pfizer vaccinatie in mijn linkerarm gekregen. En ja, ik ben er nog steeds. Klinkt allemaal een beetje vaag, dus ik zal mij wat nader verklaren.

Uitnodiging van de SVB

In de goede oude tijd was ik een geregistreerd mantelverzorger van Noor. Nog steeds natuurlijk, maar dan onbetaald. De zorgovereenkomst is nog steeds intact bij de SVB. Dus kreeg ik een paar maanden terug de brief voor een uitnodiging tot een vaccinatie. Ik was ook al ingepland voor Astrazenica, maar we weten allemaal hoe het met die inenting nu gesteld is. Het een en ander werd dus on hold gezet tot er meer duidelijkheid was. Ondertussen nam ik van de gelegenheid gebruik om uit te zoeken waarom manlief dan niets kreeg. Hij is immers net zoveel een mantelverzorger als ik. Puur en alleen omdat er geen zorgovereenkomst van hem met Noor bekend is bij de SVB, komt hij nog niet in aanmerking. Dat we één huishouden zijn doet daar niet aan af. De huisarts wilde wel meewerken, maar had alleen Astrazenica en die mag niet bij mijn jonge blom van een man. De GGD vond het geen reden genoeg om hem al eerder op te roepen. Wel erkende ze dat het een beetje krom was en ik mijn vraagtekens had. Maar ja, zo zijn nou eenmaal de regels. Zucht. Enfin, gelukkig kon de vriendelijke dame mij wel vertellen dat alle mensen geboren in 1976 hoogstwaarschijnlijk in juni al de uitnodiging tot vaccinatie zullen ontvangen. Ze schieten al aardig op dus.

Bijwerkingen van de Pfizer vaccinatie?

De vaccinatie prik stelde uiteraard niets voor. Het is aardig geregeld en je staat binnen een half uur weer buiten. Dat is inclusief de verplichte 15 minuten pauze. Die dag voelde ik mij een beetje appelig. Of dat echt kwam door de bijwerkingen of door het idee van de vaccinatie weet ik niet. De dag daarna had ik enorme spierpijn in mijn arm en lichtelijk wat hoofdpijn. Verder vooral een rothumeur, maar ik denk niet dat dat door de Pfizer vaccinatie kwam. Al zullen we dat nooit toegeven. Nu, zo’n vijf dagen later, voel ik mij eigenlijk wel prima. Ben aangesloten op 5G en mijn DNA is veranderd, maar verder voel ik mij top. Nee hoor, grapje. Ik ben weer klaar voor het normale leven en hoop oprecht dat dit voor iedereen snel komen zal. Anders ook geen probleem. Worden de reizen vast een stuk goedkoper voor ons, als wij een van de weinigen zijn met een vaccinatiepaspoort ;-). Ik durf het bijna niet te vragen, maar laat jij je vaccineren?

3 thoughts on “Nog eventjes en ik mag weer knuffelen

  • Ja hoor, de eerste Pfizer prik heb ik al gehad en we kunnen de tweede 31 mei halen.
    Vind het heel belangrijk dat iedereen zich laat vaccineren, dan kunnen we het normale leven weer oppakken.Ik had helemaal geen last van de prik, alleen een paar dagen een stijve prikplek. verder niets.

  • Jazeker! 14 dagen geleden de 2e Pfizer prik gehad in Oregon USA.1ex keer nauwelijks bijwerkingen de 2e een paar uurtjes wat verhoging. Eind juni hopen we veilig terug te vliegen naar NL

  • Ja ik wel. Al betwijfel ik dat het leven daarna weer normaal wordt met allemaal die mutaties. Vind ook vreemd dat er ergens in Gelderlander verzorgingshuis is met 12 besmettingen van mensen die allemaal al volledig ingeënt zijn. Zou er dan al een andere mutatie rond gaan in Nederland? Maar ik laat me toch vaccineren. Er wordt gezegd dat je als je besmet raakt en je bent gevaccineerd je het wel minder erg krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.