Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Suus, een werkende mama van 32 jaar. Ik ben zolang ik mij kan herinneren al bezig met mijn vele bevliegingen; spaans leren spreken, gitaar leren spelen, breien, haken, dingen verzamelen en zoveel meer. Ik begon altijd enthousiast, en ik was er ook vrij snel weer klaar mee. Op naar de volgende bevlieging! Zo ben ik dus ook begonnen met bakken, alleen is dit dus wel echt een passie geworden! Eerst cupcakes, lekker veilig en kan niet snel mislukken. Decoreren met marsepein of fondant, maar dat bleek als snel niets voor mij te zijn. Daarna ben ik taarten gaan proberen, met als bron van recepten Rudolphs Bakery op 24kitchen. Er ging een wereld voor mij open! Zoveel nieuwe dingen, zoveel ideeën. En altijd kon ik er iemand blij mee maken. Mijn collega’s, mijn ouders, vrienden of mijn gezin. Toch leek het mij altijd leuk om er meer mee te doen. Recepten en ervaringen delen met anderen. En nu krijg ik de kans om dit  te gaan doen op de blog van MeervanMir, superleuk! Minimaal 1 keer per maand zal er hier een blog van mij verschijnen met een leuk recept erbij. Makkelijke en moeilijke recepten om uit te proberen. Het lijkt mij heel erg leuk als jullie deze ook zelf gaan maken!

Als eerste recept heb ik een taart uitgekozen die je nog even terugbrengt naar de zomer, een perfect toetje na een BBQ bijvoorbeeld, en een makkelijke taart om te maken! Het idee voor deze taart is geïnspireerd door een recept uit Menno’s superheroes kookboek. Een boek van Menno de Koning, de winaar van Heel Holland Bakt in 2014.

Lemon & lime pie

Benodigdheden:

65 gram ongezouten roomboter

25 digestive koekjes

2 blikjes gecondenseerde melk (à 400 gram)

60 gram zure room

75 ml versgeperst limoensap

50 ml versgeperst citroensap

Rasp van 1 limoen

Geklopte slagroom in spuitzak, voor garnering

1 limoen voor garnering

WAARSCHUWING: Deze taart heeft een hoog “even-tussendoor-proeven”-gehalte, en ik zou dat ook zeker doen! 😉

Verwarm de oven voor op 175 ℃ . Vermaal de koekjes in een keukenmachine. Je kunt ze ook in een ziplock zakje doen en voorzichtig fijnslaan met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit bij de koekkruim. Roer dit goed door en verdeel het over een bakvorm van 20 cm met een losse bodem. Goed aandrukken op de bodem en aan de zijkanten, zorg dat er overal evenveel koekkruim zit. Bak dit 8 minuten in de oven en laat het vervolgens helemaal afkoelen.

Voeg de gecondenseerde melk, zure room, citroensap, limoensap en limoenrasp in een mengkom. Mix dit met een garde goed door elkaar en giet dit op de afgekoelde bodem. Zet dit 8-10 minuten in de oven, zorg dat het mengsel niet bruin wordt! Laat de taart helemaal afkoelen, en vervolgens minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Geduld is nodig, lastig!

Klop de slagroom stijf en doe dit in de spuitzak met een stervormig spuitmondje. Spuit hier mooie toeven van op de taart.

Vervolgens kun je de taart garneren met dungesneden plakjes limoen en wat limoenrasp. De taart is nu klaar, eet smakelijk!