Weer een nieuw jaar, weer nieuwe kansen om voornemens te hebben en ze door te zetten. Het blijkt echter dat na 12 dagen de meeste voornemens alweer gebroken zijn. 12 januari is de Sjaak Afhaak-dag waarop de meesten weer terugvallen in hun slechte gewoontes van het oude jaar. Eigenlijk is dat best wel jammer, want je intenties waren heel goed. Ook ik heb dit jaar als voornemen om meer te bewegen en goed op te letten wat ik eet. Heel strak een dieet volgen is echter niet mijn ding. Met een dieet zijn er namelijk altijd onderdelen die je dan niet mag …. Meestal chocolade. En daar kan ik gewoon echt niet zonder. Ik mag nu elke avond van mezelf één chocolaatje en daar kan ik een hele dag naar uitkijken. Het is voor mij een soort traktatie, zoals je die vroeger op school kreeg. Nu kreeg ik het Keto-dieet Het 4-weken plan boek om te gebruiken. Het is echt niet mijn bedoeling om het 4-wekenplan te volgen, maar wel de recepten die erin zitten te maken. Ik vind het namelijk heel leuk om te koken, maar dit moet niet elke dag uren duren. De recepten die in het boek zitten zijn gelukkig super makkelijk te doen. Ook als geen keukenprinses bent, kan je deze gemakkelijk volgen. 

Keto-dieet Het 4-weken plan

Wat houdt een Keto dieet in?

KETO is een manier van eten die ervoor zorgt dat je lichaam overgaat van het verbranden van koolhydraten naar het verbranden van vet. Deze verandering vindt plaats als je weinig koolhydraten eet. In de praktijk betekent het beperken van koolhydraten waardoor je maaltijden bestaan uit vlees en groenten. Daar voeg je wat gezonde vetten bij om een langdurig voldaan gevoel te krijgen en voldoende energie te hebben voor de dag. 

Het boek Keto-dieet Het 4-weken plan

In het Keto-dieet Het 4-weken plan staan enorm veel lekkere recepten die je kan maken. Zo heb ik de kippizza met mozzarella en basilicum gemaakt. Ik ben namelijk echt gek op pizza, maar deze bevat door de bodem echt heel veel koolhydraten. Het recept in de boek maakt echter de bodem van kipgehakt, kaas en eieren. Dan kan je daar bovenop van alles doen wat je lekker vind op een pizza. Let hier echter wel op dat je koolhydraten vermijdt. 

Keto-dieet Het 4-weken plan

Op deze manier eten, is het voor mij heel makkelijk om gezonder te gaan eten dit jaar. De recepten die erin staan zijn namelijk lekker. Ik kijk nu al uit naar de pizza-ei met pepperoni, pokebowl, mexicaanse kipschotel, bacontaco’s met kipmeatza la capricciosa en mexicaanse shakshuka. De komende tijd heb ik nog genoeg lekkere recepten om te maken en van te genieten. 

Voor lekkere bakrecepten klik je hier.

Echt een aanrader

Als je dus wil opletten op wat je eet en mogelijk wel of niet een dieet wil volgen, raad ik je zeker het boek Keto-dieet Het 4-weken plan aan. Het is makkelijk te volgen en biedt genoeg mogelijkheden. Wil je het dieet volgen, dan krijg je de gehele week uitgewerkt wat je dient te volgen. Elke dag worden hele andere gerechten voorgeschreven. Je eet hierdoor heel gevarieerd. De Kcal en Koolhydraten, proteïnen en vetten krijg je per dag ook aangegeven in de weekmenu’s. Je weet dus precies wat je gegeten hebt aan het einde van de dag. Lekker en gemakkelijk om te volgen, dus helemaal top!

Meer informatie over dit product

Keto-dieet Het 4-weken plan