Als moeder van drie dochters heb ik waarschijnlijk ander speelgoed in huis dan een jongensmoeder. Natuurlijk hebben wij ook een hoop Toet Toet auto’s in de garage staan waar nog vaak mee gespeeld wordt. Maar ik denk dat de hoeveelheid roze niet te evenaren is. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik poppenmoedertjes zou voortbrengen en vind het stiekem wel heerlijk om te aanschouwen. Ik kan er oprecht van genieten als ze met volle overgave vadertje en moedertje spelen. Het is helemaal leuk als er ook nog een vriendinnetje mee speelt, want dan leer je weer wat meer over de ouders. De kinderen doen namelijk altijd hun ouders na als ze vadertje en moedertje spelen. Ik hoor dan soms de meest hilarische uitspraken van mezelf terug komen, zoals “ik kan niet heksen, hoor” of “heb je poep in je oren zitten?”. Het is eigenlijk pure entertainment voor de ouders.

Tante Jet Theeset

Als het om speelgoed gaat, houd ik ook absoluut van alles wat het vadertje en moedertje spelen kan stimuleren. Ik denk dan aan poppen, het keukentje, de stofzuiger (ook al is het een onding), maar ook vooral de theeset. Onlangs mochten de meiden met de Tante Jet Theeset van VTech spelen (te koop bij Bol). Dat was een groot succes. Als je de thee inschenkt hoor je dat geluid ook echt. Ondertussen kwebbelt de theepot er rustig op los. Zo vertelt ze welke thee haar favoriet is (dat wisselt per dag voor haar). Onder het dekseltje van de theepot zit een spiegeltje, maar dat is niet het bijzondere er aan. Zodra je het optilt volgt er of een opdracht, of een liedje of een mededeling. Mocht de fantasie tijdens het vadertje en moedertje spelen op zijn, kan er altijd nog geluisterd worden naar wat Tante Jet Theeset te zeggen heeft. Mijn meisjes hadden vooral de grootste pret met het opeten van de taartjes en ze weer op volgorde van cijfers te leggen. Het duurde in ieder geval niet lang voordat de andere spulletjes uit hun keukentje toegevoegd werden aan hun theekransje.

Leuk om te combineren met de speelpret picknickset van VTech

De bekende features van VTech

Zoals je gewend bent bij VTech is er een muziekmodus en een telmodus. Als je dus even het tellen zat bent, kan je heerlijk luisteren naar een zingende theepot en andersom. Gelukkig voor de ouders zit er ook altijd gewoon een uitknop op. Persoonlijk is dat wel heel erg fijn, want we hebben een theepot in huis gehad die ‘s-nachts ook nog liedjes zong als die net even niet juist was weggezet.