De verkoop van puzzelboekjes gaat gedurende de zomermaanden door het plafond heen. Het lijkt wel alsof iedereen aan het zwembad een woordzager of kruiswoord wil maken. Nou ja, in ieder geval wel voordat iedereen een mobiele telefoon had. Gelukkig zijn er nog genoeg die hards die, net als ik, gewoon heerlijk genieten kunnen van een ouderwets puzzelboekje. Even de hersenen aan het werk zetten terwijl je op je handdoekje in de zon ligt te bakken. Dat laatste geldt overigens niet meer voor mij. Waar ik vroeger uren kon zonnen, verblijf ik tegenwoordig liever in de schaduw. Maar ook daar kan je prima puzzeltjes maken.

Hersenkrakers voor de papa en / of mama

Wist je dat het heel goed is voor je brein om te puzzelen? Het schijnt vergeetachtigheid tegen te gaan (voor zover dat kan). Om je een beetje op weg te helpen, is er de uitdagende hersenkrakers van Uitgeverij Deltas. De ondertitel “om je brein in topvorm te houden” zegt al genoeg. De hersenkrakers is een soort scheurkalender met daarop allemaal verschillende puzzels en raadsels om te doen. Als je klaar bent scheur je het gewoon er af en ga je de volgende proberen. Het is alleen niet op dagen of maanden van het jaar, dus daarom ook geen scheurkalender. Je kan prima alles in een week oplossen. Als je snel genoeg bent dan, want er zitten wel wat pittige puzzeltjes tussen. En als je er niet meer uit komt, dan kan je het antwoord op de achterkant teruglezen.

Meer informatie over dit product

leerrijk puzzelboek en hersenkrakers

Leerrijk puzzelboek voor kinderen

De kinderen hier thuis zijn fan Blok voor blok op NPO. Ze willen graag aan het programma meedoen, maar lijken het concept van de rebus nog niet helemaal scherp te hebben. In het leerrijke puzzelboek voor kinderen kunnen ze in ieder geval er alvast mee gaan oefenen. Net zoals met woordzoekers en kruiswoordpuzzels. Het zijn maar liefst 176 pagina’s vol spelletjes voor kinderen in de leeftijd 7-9 jaar. Alhoewel ik denk dat het ook prima geschikt is voor de zesjarigen.

Meer informatie over dit product

leerrijk puzzelboek en hersenkrakers