Mijn twee zoontjes van 3 en 4 jaar zijn gek op boeken. Ze willen heel graag voorgelezen worden en dan zeker ook plaatjes bekijken. Nu kreeg ik het verzoek om het ‘Eerste leesboek voor jongens vanaf 6 jaar’ uit te proberen. In eerste instantie was ik wat terughoudend, omdat mijn jongens nog niet in de buurt van 6 jaar zijn. Het boek is echter een super leuke aanvulling voor de boekenkast. De verhalen gaan namelijk over draken, dino’s, piraten en voetballen. Echt onderwerpen die enorm aanspreken bij mijn jongens. 

De korte verhalen zijn perfect voor kleine jongetjes die een verhaaltje krijgen voor het slapen gaan. De plaatjes maken dat mijn jongens echt wel een goed idee krijgen over wat er allemaal gebeurd. De illustraties zijn ook goed gemaakt en complimenteren het verhaaltje. Daarnaast zie ik ook mogelijkheden als straks mijn oudste gaat starten met lezen. De korte verhalen en de illustraties zouden hem als beginnende lezer kunnen helpen om te willen lezen. 

Leuk voor de startende lezer

Ik denk dat een jongetje die wil gaan starten met lezen en een boek zoekt dat een beetje aansluit bij zijn interesses heel erg blij is met dit boek. Het is namelijk echt een jongens boek. Welke jongen vind het nou niet leuk om over draken, piraten en voetballen te lezen. Vooral in de tijd waarin kinderen minder lezen is het belangrijk om een boek te kiezen die interessant is voor de lezer. Dit boek biedt meerdere verhalen aan die passen bij de interesses van een jongetje. 

Het eerste verhaal in het boek gaat bijvoorbeeld over de piraat Pelle die bang is voor muizen. Dit was echt super grappig. Hij liet elke keer als hij een boot overnam, de hele boot uitkammen door zijn bemanning op muizen. 

Hierdoor is het niet alleen leuk voor de kinderen om te bekijken, maar ook leuk om voor te lezen. Bovendien zijn de verhaaltjes lang genoeg voor de kinderen, maar zeker kort genoeg om even nog een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan. Voor de drukke ouder dus een goede aanvulling. 

Zeker een aanrader voor zowel als voorleesboek als een leesboek voor de beginnende lezer. 

Eerste leespret voor jongens vanaf 6 jaar