Eens in de zoveel jaar is het tijd om de douche te vervangen. Heerlijk! Een nieuwe douche betekent dat je kunt kiezen voor nieuwe extra’s en dat je douche er straks weer lekker fris uitziet. In dit artikel vertellen we je alles over het budget, de plek van de nieuwe douche en vertellen we je waar je aan moet denken voor je begint met slopen. Daarnaast helpen we je op weg met het maken van een planning. Lees dus gauw verder voor handige tips!

1. Bepaal het budget voor de nieuwe douche

Voor je aan de slag gaat met de verbouwing, is het belangrijk dat je precies weet wat je budget is. De kosten van je nieuwe douche zijn allereerst afhankelijk van de grootte van de ruimte. Wanneer je meer ruimte hebt, heb je namelijk ook meer plek voor een ruime douchecabine. Ook het type douche bepaalt een groot deel van de kosten. Kies je voor een inloopdouche met douchegoot? Dan zullen de kosten uiteindelijk meevallen. Je hoeft ten slotte alleen maar een wand te plaatsen en een douchegoot aan te schaffen. De kosten voor een nieuwe douchecabine, vallen al snel wat hoger uit. 

2. Bepaal waar de nieuwe douche komt

Bepaal allereerst waar de nieuwe douche moet komen. Wanneer je deze op dezelfde plek plaatst, voorkom je een verder verbouwing. De afvoer zit al op de juiste plek en je hoeft geen tegels te vervangen. Daarnaast hoeven de leidingen op deze manier niet omgelegd te worden. Ook de nieuwe douchekraan en douchekop kun je eenvoudig op dezelfde plek plaatsen.

Kies je in je nieuwe douche voor een sunshower? Wanneer je de douche verbouwd kun je gebruikmaken van een inbouw sunshower, waardoor de sunshower een mooi geheel vormt met de rest van de douche. 

3. Zoek de nieuwe douche uit voor je begint met slopen

Het is niet verstandig direct te beginnen met slopen. Levertijden van sanitair variëren vaak. Je wil natuurlijk niet dat de douche gesloopt is en je nieuwe douche nog niet geleverd is. Zorg dus dat je weet wanneer de levering plaatsvindt, voor je begint met slopen. Idealiter heb je de nieuwe douche al in huis voor je aan de slag gaat. 

4. Maak een plan voor de verbouwing

Nadat je het budget bepaald hebt en weet hoe de douche eruit moet komen te zien, is het tijd om te plannen. Een douche verbouwen kost tijd. Wees hier realistisch in en verwacht niet dat je badkamer in een dag af is. Schakel je een monteur in? Bekijk dan samen met de monteur wanneer hij beschikbaar is en verwerk dit in de planning.