De lockdown heeft effect op iedereen. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk hebben we er allemaal onder te lijden. Blijven bewegen is dan ontzettend belangrijk. En als je nog meer en sneller resultaat wil zien, kunnen supplementen wel zeker een bijdrage leveren. Ik heb er twee voor je uitgelicht.

Meer uit je training halen

Een pre-workout is een goede manier om je energie level een boost te geven en je training te optimaliseren. Dit wordt in poedervorm aangeboden en is als alternatief bij andere supplementen goed te gebruiken. Elk merk heeft weer een andere samenstelling van ingrediënten, toch blijven dezelfde stofjes vaak terugkomen. 

Cafeïne, vitamines en creatine zijn hier voorbeelden van, allemaal met als doel om je meer energie te geven. Een pre workout heeft verschillende doelen. Zo verhoogt het je uithoudingsvermogen (zoals cardio), je vermogen bij anaerobe oefeningen (gewichtheffen) en het vermoeidheidsgevoel wordt wat langer uitgesteld. Hoewel in elke pre-workout weer andere ingrediënten zitten heeft het altijd het doel je training te maximaliseren. Cafeïne is een veel voorkomend ingrediënt in de pre-workouts. Er is aangetoond dat dit spierkracht en uithoudingsvermogen verbeterd. Cafeïne verwijdt je bloedvaten, waardoor je dus meer bloedtoevoer naar je spieren krijgt, dit zorgt voor een verbeterde prestatie. Cafeïne helpt ook de cognitieve functie in het brein, waardoor je makkelijker kan focussen op een training. Voor degene die gevoelig is voor cafeïne zijn er gelukkig nog ander alternatieven. Er zijn namelijk genoeg pre-workouts beschikbaar zonder dit ingrediënt.

Gewicht verliezen door supplementen

Een fatburner kan op verschillende manier helpen bij het afvallen. Een fatburner zorgt ervoor dat de hoeveelheid bruin vetweefsel in het lichaam wordt verbeterd. Bruin vet verbetert het verbranden van calorieën, dit kan natuurlijk leiden tot gewichtsverlies. ER zijn verschillende producten op de markt die allemaal beloven dat je gewicht zult verliezen. Echter zijn de producten met cafeïne, groene thee, Vitamine B6/B12 en eiwit het meest functioneel. 

Bij een fatburner wordt de activiteit van het vetweefsel gestimuleerd. Naast dit proces kan dit product ook genoeg brandstof bevatten die ervoor zorgt dat je geen spiermassa verliest. Je wilt natuurlijk je prestatiedoelen behalen. 

Supplementen zijn uitsluitend bedoelt om je huidige voedselpatroon aan te vullen. Het mag nooit de plaats ervan vervangen. De voorgeschreven hoeveelheid mag niet overschreden worden.  Verdiep je goed in de verschillende soorten die op de markt zijn (bijvoorbeeld bij base247). Er zit vast wel een geschikt product voor jou bij.

Geschreven door een gastblogger