Het einde van het schooljaar

De laatste week is van start gegaan. Nog even en het schooljaar is echt ten einde. Tijd om weer een klein momentje stil te staan bij het afgelopen jaar met een terugblik.

Veerle

Het was haar laatste keer als grote kleuter en wat heeft ze die vol glorie volbracht. We merkten gedurende het jaar al veel verandering. Er begon vol interesse in letters en cijfers te komen. Na de laatste lockdown kon ze de eerste boekjes al lezen. Ze bleek uitmuntend in synthese van klanken te zijn. Het hakken en plakken ging haar dus met gemak af. Inmiddels was het tijdsbesef ook goed op orde. Alleen haar schrijfwijze mocht nog wat verbeteren. In de klas was ze ook op haar plek. Samen met haar vriendje wist ze de goede vrede tussen de kinderen te bewaren en iedereen zich op zijn gemak laten voelen. Dit olijke duo gaat dan ook samen naar groep 3! Ik ben zo benieuwd hoe ze dat gaat ervaren. Geen bouwhoek meer, maar het echte werk!

Sanne

Het was voor onze oudste wel even een pittig jaar. De zelfstandigheid werd volledig op de proef gesteld. Waar het de eerste lockdown echt een strijd leek te zijn, was ze dit jaar een en al gemotiveerd. Aan de ontbijttafel klapte ze al haar laptop open om haar werkjes te doen. Ze startte graag vroeg zodat ze de rest van de dag spelen kon. Het was dan ook een beetje een teleurstelling dat ze terug moest naar het schoolregime. Daar moest ze even weer haar plekje in de klas vinden. Maar haar rapport van vandaag laat zien dat ze het gewoon fantastisch doet. Op alle fronten is ze vooruit gegaan. Waar we in de kleuterklas nog moesten vechten voor haar om naar groep 3 te mogen, is ze nu op sommige vlakken al een groep verder! Ze zit ook goed in haar velletje, dus volgend jaar gaat helemaal goed komen.

Het volgend schooljaar

Eind augustus wordt heel spannend. Voor Sanne is het groep 5 en eigenlijk gewoon verder gaan met waar ze mee bezig was. Maar Veerle gaat leren lezen en schrijven en rekenen. En Noor gaat voor het eerst naar school! Het belooft dan ook een zeer spannende periode te worden. Wordt vervolgd dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.