Als je de nieuwe iPhone pro wilt, is het verstandig om eerst na te denken over welke telecom provider je wilt. Er zijn veel verschillende providers op de markt, dus het is belangrijk om te weten welke het beste bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een provider die goedkoper is, zoals Tele2, of voor een provider die beter dekking heeft. Het is ook belangrijk om te kijken naar de extra services die de providers aanbieden, zoals bijvoorbeeld gratis sms’jes of een gratis abonnement op een muziekdienst. Als je eenmaal weet welke provider het beste bij je past, kun je eenvoudig overstappen door je abonnement op te zeggen bij je huidige provider en een nieuw abonnement af te sluiten bij de provider van je keuze. Of gewoon nogmaals te verlengen.

En dan heb je natuurlijk nog de redenen waarom je de nieuwste iPhone 14 Pro überhaupt zou willen aanschaffen. Deze vijf argumenten heb ik thuis gebruikt bij het overtuigen van manlief dat ik deze telefoon toch echt heel hard nodig heb.

1. Software

Hardware verouderd sneller en de software wordt steeds beter. Helaas is de hardware van mijn telefoon na verloop van tijd steeds gewoon minder snel geworden. Dat komt omdat fabrikanten steeds meer nadruk leggen op de nieuwste en snelste telefoons. Met mijn oudere telefoon, loop ik binnenkort achter op de nieuwste innovaties. Na dit argument ging de eerste wenkbrauw omhoog.

2. De nieuwste functies

Elke nieuwe generatie telefoons introduceert een aantal nieuwe functies en mogelijkheden. Zo zijn er altijd weer nieuwe toestellen met beter beeldscherm, betere camera’s, snellere processors en meer. Met mijn uit de hand gelopen hobby van TikTok en YouTube heb ik toch echt gewoon de iPhone pro 14 nodig vanwege de super camera die er op zit. Dit argument gebruik ik uiteraard elk jaar opnieuw.

3. Snelheid en prestaties

Op een gegeven moment gingen de prestaties van mijn telefoon achteruit. Ondanks mijn super goede manier van onderhouden. Dat komt omdat de hardware na verloop van tijd steeds minder snel wordt. Omdat ik een telefoon nodig heb die snel is en soepel draait, is het dus verstandig om een nieuwe aan te schaffen. En ja, de nieuwe iPhone 14 pro gaat vast dan langer mee dan een jaar. Op dit moment werd ik vol ongeloof aangekeken. Hij kent mij zo goed ;-).

4. Betere batterijduur

Een andere reden waarom ik een nieuwe telefoon zou moeten aanschaffen, is omdat de batterijduur van mijn oude toestel steeds korter wordt. De batterij van mijn huidige telefoon gaat steeds sneller leeg, waardoor ik steeds vaker op zoek moet naar een stopcontact. Als ik een nieuwe telefoon zou kopen, kan ik er in ieder geval weer een tijdje mee vooruit. Gezien de powerbank, die ik overal mee naar toe neem, vond manlief dit een plausibel argument.

5. Esthetische redenen

Ten slotte kan het ook zijn dat je gewoon toe bent aan een nieuwe telefoon omdat je je oude toestel esthetisch bent gaan vervelen. Als je het gevoel hebt dat je telefoon aan vervanging toe is omdat je er gewoonweg klaar mee bent, is dat ook een geldige reden om een nieuwe iPhone 14 pro aan te schaffen. Vond ik althans. Manlief vond dit het grootste kulargument ooit.

Komt er een nieuwe telefoon?

Jazeker komt er een iPhone 14 pro. Maar om geen van de argumenten van hierboven. Nou ja, op de camera na dan. Manlief heeft gewoon al eerder bedacht deze discussie niet met mij aan te willen gaan. Wat mij overigens wel nog was opgevallen, wat dat de iPhone Pro 14 in combinatie met een abonnement ruim 100 euro goedkoper is dan een los toestel kopen bij de Amac.

Iphone 14 pro