Pokémon is bij ons thuis een ware rage. Onze zoons (6j en 9j) sparen de kaarten en bewaren deze in verschillende bewaarmappen. Regelmatig worden de kaarten opnieuw gesorteerd met een nieuwe logica in hun mappen. Pokémon kaart gevechten worden regelmatig gespeeld (al snap ik nog steeds de regels niet). Dubbelen worden graag geruild met buurtkinderen of klasgenoten. De oudste lijkt soms wel een wandelende encyclopedie van elke mogelijke Pokémon evolutie, al weet de jongste er ook veel meer vanaf, dan dat ik zou kunnen onthouden. Menig Pokémon word met elkaar besproken of aan ons verteld. Meestal tijdens fietstochten komt een overvloed van weetjes en bijzonderheden van de wonderlijke beestjes voorbij, soms nog voor het slapen gaan.

Lees ook: het Pokémon handboek

De wens om Pokémon te kleuren

Vaak wordt mij gevraagd om een Pokémon kleurplaat te printen, zodat deze ingekleurd of nagetekend kan worden. Nieuwe zelfbedachte soorten worden op lopende band gecreëerd aan onze keukentafel. Bij gebrek aan inspiratie worden we onderkent aan een waslijst van vragen wat ons favoriete dier, energie (water, vuur, etc.) en/of kleur is, en daardoor komen vaak nieuwe soorten tot stand. Het is veilig om vast te stellen dat elke vorm van Pokémon warm omarmd wordt door de jongens.

Dus toen ik thuis kwam met DELTAS Pokémon Color met afscheurbare kleurplaten, waren de stiften al snel tevoorschijn getoverd. De eerste kleurplaat werd samen gekleurd en al snel waren de volgende kleurplaten uit het boek gehaald om verder te kleuren. Het papier is van dikke kwaliteit, waardoor de stiften niet doordrukken. De variatie van verschillende Pokémon soorten sprak mijn jongens zeker aan. Er makkelijk om mee te nemen voor onderweg of gewoon lekker voor thuis. Ik hoef de komende dagen in ieder geval geen nieuwe printjes te maken.

Zelf dacht ik dat alleen de jongste ermee aan de haal zou gaan, maar de oudste kon zijn handen er ook niet vanaf houden. Ze vonden het allebei helemaal geweldig! Je koopt het hier!

Pokémon kleurboek