Als je de titel zo leest, dan denk je gelijk aan de ellende van de afgelopen week (de avondklokrellen) en vraag je je af of een eigen onderneming starten nu wel zo handig is. Die gedachte begrijp ik helemaal! Maar een onderneming hoeft niet perse in een extern pand te zijn en het hoeft niet een verkoop van producten te betekenen. Er worden al veel bedrijven gewoon vanuit de woonkamer gerund. Nu met het thuiswerken helemaal! Dus als je door de crisis van nu echt even wat anders wil in het leven en het idee van voor jezelf te beginnen kriebelt, dan zeg ik DOEN! Ik heb alvast wat kleine tips voor je!

Een zakelijke telefoon

Natuurlijk kan je met je privé nummer je bedrijf opstarten en runnen. Maar persoonlijk raad ik je dat altijd af. Zo ben je immers de hele dag bereikbaar en makkelijker ook in de avond aan het werk waardoor je sneller de balans werk en privé kwijt kan raken. Een telefoon uit zetten geeft echt het einde van de werkdag aan. Natuurlijk is het niet handig om gelijk een abonnement voor een langere tijd aan te gaan. Immers weet je nog niet hoe het met je zaak gaat lopen. Daarom adviseer ik de startende ondernemer altijd eens sim only maandelijk opzegbaar aan. Dan kan je makkelijk de sterker uit zowel je bedrijfje als je telefoonabonnement trekken. Verwacht je echt een florerende onderneming te gaan runnen? Dan is het onbeperkt bellen bij Simyo iets om over na te denken. Wat je ook kiest, een ander nummer is sowieso een must!

Verzekeren

Of je nou net begint of al jaren bezig bent, bezuinigingen op verzekeringen moet je echt nooit doen. Niet privé, maar ook zeker niet zakelijk. Oké, het kost geld en als je er nooit gebruik van hoeft te maken is het relatief gezien erg duur. Maar denk eens aan de kosten die je hebt als er wel iets gebeurd en er geen goede verzekering is die dit dekt? Dan zou je willen dat je destijds gewoon de premies betaald had. Je verzekert je dus eigenlijk gewoon tegen eventuele prijzige ellende. Er zijn meerdere soorten polissen die je kan afsluiten. De belangrijkste is denk ik wel de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Die is sowieso een must. Mocht je dan nog financiële ruimte over hebben, is een rechtsbijstandsverzekering ook wel een aanrader. Hoe dan ook, dek je goed in als je een onderneming starten gaat!