We leven steeds meer in een digitale wereld. Ik zelf heb er niet zoveel problemen mee en voor mijn blog is het alleen maar handig. Maar met vier kinderen, die ook nog eens belast zijn met mijn genen, is het hebben van de mooiste nieuwste snufjes soms gewoon niet handig. De dure iPad Air had binnen een week al een barst in het scherm. Gelukkig wel het extra scherm die er op zat en niet het apparaat zelf, maar toch. De tablets van de kinderen zien er ook niet altijd even florissant meer uit. En over onze mobieltjes heb ik het nog niets eens gehad! Is de iPhone 12 dus wel een goed idee?

Hoe verzint Apple zoiets?

Al jaren ben ik groot Apple fan en wissel ik het ene toestel voor een nieuwer model in zodra het mag van mijn provider. Niet omdat het nodig is, maar omdat het kan. En de nieuwe modellen hebben toch altijd weer een net betere camera of meer opties die uiteindelijk wel handig blijken te zijn. Maar ergens in het verleden, ik gok zo rondom model 8, heeft Apple het geniale plan opgepakt om haar toestellen van glas te maken. Waarom in hemelsnaam? Wie heeft ooit bedacht om een super duur apparaat even wat extra kwetsbaar te maken? Je kan dus al raden wat er bij mij gebeurde. Mijn 8 plus viel uit mijn handen op de stenen en het scherm zei gelijk “krak”. Huilend en vloekend op Apple (en mijzelf voor mijn domme actie) stond ik daar op de stoep met mijn kapotte telefoon in mijn handen. De uiteindelijk rekening was 200 euro. Au dus.

Altijd een hoesje en extra scherm

Ik had altijd al een extra bescherming voor mijn telefoon, maar die was toen blijkbaar niet afdoende. Mijn mobiel was uit het hoesje op de grond gevallen en net op het randje waar geen extra scherm zat. Behoorlijk ruk dus. Sindsdien zorg ik er daarom voor dat mijn iPhone accessoires optimaal zijn en deze goed sluitend en beschermden zijn. Als het even kan dan ook nog waterdicht, want er gaat hier geregeld een glas water over tafel (iets met gezegend zijn met twee linkerhanden en dat vier maal). Vooral nu de meisjes ook steeds meer willen doen met mijn telefoon, waaronder TikTok.

Ga ik voor de iPhone 12?

Inmiddels mag ik van mijn provider weer wat nieuws uitzoeken en ben ik voor het eerst aan het twijfelen. Op dit moment heb ik een iPhone 11 Pro waar ik best tevreden over ben. Is een upgrade naar de iPhone 12 Pro echt een dusdanige verbetering dat ik daar geld voor wil neerleggen of kan ik beter wachten op de opvolger de iPhone 13? Ik vind het echt een moeilijke beslissing dit keer. Wat ervaringsverhalen zijn dan ook zeer welkom. Wat ik wel al weet, en dat zal vast geen verrassing zijn, is dat een iPhone 12 Pro case sowieso dan aangeschaft zal worden. Geen haar op mijn hoofd die daar over twijfelt. Maar eerst moet nog de grootste vraag beantwoord worden: wel of niet een upgrade? Of zal ik gewoon helemaal van merk toestel veranderen? Wat een dilemma’s……