Laatst had ik voor de kleuter haar tien minuten gesprek. Bij de oudste was het destijds best een dingetje, maar voor onze tweede dame maakte ik mij eigenlijk geen zorgen. Zij had al duidelijk laten merken dat ze lezen kon, de letters kende en in alles klaar is voor groep drie. Ik keek dan ook stiekem een beetje uit naar het gesprek met de juf. Ze bevestigde inderdaad wat wij al dachten: onze dochter is helemaal bij en klaar voor de volgende groep. Op twee dingetjes na dan. Ze moet nog het tijdsbegrip (gisteren, morgen, vorige week en dergelijke) beter beheersen en ze kan nog niet klok kijken. De verwarring van de tijd herkende ik wel. We moeten er vaak om lachen en hebben er het volste vertrouwen in dat dat wel goed komt. Het klokkijken verbaasde me enigszins. Niet dat ze het nog niet kan, want dat weten wij ook, maar dat het blijkbaar wordt verwacht in groep twee. Vooral omdat mijn oudste het pas in groep vier echt moest leren. Ik maak me er dan ook niet te druk om. Vooral niet omdat ik hele leuke oefenkaartjes van Deltas heb. Ken jij de set Oefenen met de klok al?

klokkijken

Klokkijken oefenen met Deltas

Het concept is eigenlijk vrij simpel. De set bestaat uit een aantal kaarten met een opdracht, dat uiteraard met leren klokkijken te maken heeft. Daarnaast heb je een zwarte stift waarmee je het antwoord op de kaart kan strepen. Als in de wijzers op de kaart zetten. Is het fout? Geen probleem, want je kan het gemakkelijk weg vegen. Zo kan je eindeloos blijven oefenen. De opdrachten op de kaarten variëren ook nog eens in moeilijkheidsgraad. Je begint dus met de hele en halve uren en eindigt in minutenwerk. Uiteindelijk zal de klok dan prima afgelezen worden. De analoge dan. De digitale variant vind je niet terug in Oefenen met de klok van Deltas.

Meer informatie over dit product