Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Ik ben niet de enige!”

De term loedermoeder is je vast wel eens opgevallen op het internet. Het is ooit ontstaan nadat een moeder aangevallen werd, omdat ze haar kinderen in haar achtertuin had laten spelen terwijl zij binnen zat. Tja, ik zal maar eerlijk zeggen dat ik ook onder deze categorie ga vallen waarschijnlijk als ik er niet reeds onder val. Maar eigenlijk ben ik meer een ik-ben-niet-de-enige moeder, althans dat vind ik zelf. Maar wat is dat dan?

Alhoewel ik tegen iedereen vertel, dat mijn kinderen zich gewoon ontwikkelen in hun eigen tempo en dat ze op hun achttiende vast alles wel kunnen, maak ik me toch wel eens zorgen erover. Het is dan fijn om soms andere moeders tegen te komen die hetzelfde ondervinden met hun kinderen. En als de kinderen dan nog ietsje minder ver zijn motorisch heb ik soms stiekem wel eens een gevoel van opluchting. Helaas zijn wat betreft de motoriek van mijn meiden deze momenten nog niet vaak voorgekomen. Op andere vlakken lopen de dames soms een tikkeltje voor en dan heb ik mijn gna gna momentjes. Erg he?

Maar mijn fijnste momenten zijn als ik een ik-ben-niet-de-enige moeder ben. Je kent het wel. Je bent bijvoorbeeld op een dagje weg met wat vriendinnen en hun kinderen. De hele ochtend maak je je al druk of je weer het gevecht met je puberpeuter aan zal moeten gaan over het lopen / dragen of het niet willen luisteren. Hoe fijn is het dan als je eigen kroost zich de hele of grotendeels van de dag zich keurig gedraagt en het kind, waarvan je dacht dat de moeder alles altijd onder controle had, ineens zich als een ware draak gedraagt met gillen, op de grond gaan liggen en ga zo maar door. Helemaal “fijn” is het dan als de betreffende moeder, net zoals jijzelf altijd, even niet weet met de situatie om weet te gaan vanwege alle veroordelende of verwijtende blikken van anderen. Op dat soort momenten realiseer ik me weer, dat we bijna allemaal dit soort episodes hebben met onze kinderen en niet alleen ik. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen om andere moeders met hetzelfde te zien worstelen. Dus mama’s, laat de perfectie los en laat de chaos dat opvoeden heet gewoon zien aan alle andere mama’s! Daar wordt iedereen blijer van.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De tip om sneller zwanger te worden waar ik het echt niet mee eens ben!

Afgelopen december ben ik 35 geworden. Op zich niet heel ...

Sluiten