Vorige week kreeg ik zo’n hele nare melding op mijn telefoon: de opslag van mijn iCloud was vol! Blijkbaar zijn twintigduizend foto’s en ruim vijftienhonderd video’s net wat teveel voor mijn huidige drie euro abonnement. Of ik wilde upgraden naar tien euro per maand en ontzettend veel ruimte. Het was zeer verleidelijk, maar ik wist ook dat ik uiteindelijk er nog steeds een keertje door heen zou moeten werken. Dus heb ik al mijn moed verzameld en ben ik beetje bij beetje door mijn collectie heen geworsteld. The trip down memory lane vertraagde wel de hele boel.

Schattige herinneringen

De tijd is echt voorbij gevlogen. Op de foto’s zie ik mijn schattige kleine hummeltjes en ze zijn nu al zo groot aan het worden. Natuurlijk zijn ze nog steeds mij schattige kleine meisjes hoor. Maar niet meer de mini’s, die ze waren. Gelukkig heb ik genoeg foto’s en video’s om heerlijk af en toe terug te keren naar het verleden. Manlief deed gezellig met mij mee. Hij liet mij wel ook ondertussen zeer subtiel weten dat mijn project fotomuur nog steeds niet gestart is. Ja, oeps! Ik ben wel al een klein beetje gestart, want ik heb natuurlijk al een canvas foto aan de muur in de speelhoek hangen. En om eerlijk te zijn, is het wel erg leuk om mijn hummetjes zo te zien hangen.

Net wat anders

Natuurlijk kan ik nu het hele huis volhangen met foto’s, maar het moet wel nog wat speciaal blijven. Dus niet alleen rechthoekige canvas. Tegenwoordig kan je bij Herinneringen op Linnen in alle maten en vormen je foto’s laten afdrukken / afbeelden waaronder dus ook in Hexagon. Ik heb al een keertje eerder mijn unieke momenten in deze zeshoeken vastgelegd en het is mij uitstekend bevallen. Tijd en reden dus genoeg om dit nogmaals te doen. Mijn idee is nu om dit eens in de zoveel tijd te doen en dan alsnog de plaatjes in het trapgat op te hangen. Een soort trip down memory lane te maken. Met elke trede hoger ga je een trapje in tijd verder. Ik word al helemaal enthousiast van het idee. Nu nog even kijken hoe ik alles ga ophangen zonder ook maar één gaatje te boren.