Het tijdperk van de baby’s en dreumesen is nu echt officieel voorbij. Ik zit nu vol in de peuters en kleuters. Wat is eigenlijk de benaming voor de kinderen in de periode tussen kleuter en tiener? Pre-puber? Hoe dan ook, de we hebben een echte periode afgesloten en het genieten van een nieuwe fase is begonnen. Zo dus ook de peuterfase. Onze tweejarige is wat dat betreft een echte peuterpuber. Het woordje “nee” behoort zeker tot haar vocabulaire en het is overduidelijk dat ze echt een eigen mening heeft en die graag verkondigd. Inmiddels kunnen we ook al aardig een gesprek met haar voeren. Echt genieten dus! In deze fase van haar leven wordt ze natuurlijk ook al enigszins voorbereid op de kleuterklas. Wij helpen daar graag een handje aan mee.

De magie van puzzels

Als je een peuter in huis hebt, weet je dat je flink wat puzzels leggen zal. Op de een of andere manier schijnt dit enorm magisch te zijn voor een tweejarige. Misschien is het het idee van dat een stukje ergens precies in kan passen en dat het als een overwinning voelt als het je gelukt is? Wat de reden ook is, puzzelen is gewoon een leuke aangelegenheid voor peuters. En het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek. Zelf ben ik erg fan van houten puzzels. We hebben er eentje met wat vormen en dat was de eerste puzzel, die Noor leggen kon. Heel bijzonder dus. Voor onze jongste heb ik sinds kort een boerderijpuzzel in huis.

boerderijpuzzel

Dieren en tellen

De nieuwe boerderijpuzzel is van Crocodile Creek en is een zogeheten vormenpuzzel. Dus waar je vormpjes op de juiste plek moet leggen. Het bestaat uit een houten blad van ongeveer 30×30 waarop tien houten dieren liggen. Dit zijn de puzzelstukjes. Elk dier vertegenwoordigt ook nog een getal in de reek van 1-10. Dus door het leggen van de boerderijpuzzel stukjes op de juiste plek, train je de fijne motoriek en kan er tegelijkertijd worden geoefend met dieren herkennen en leren tellen. En dat allemaal van mooie houten kwaliteit. Ik houd er van! Deze mama wil zo met alle liefde wat puzzeltjes gaan leggen met haar peuter.

Meer reviews van Crocodile Creek en op Bol.

Winactie

Deze super leuke puzzel is in Nederland nog niet te koop. Maar ik heb wel een extra exemplaar!!! Kans maken? Laat een reactie achter. Meedoen kan tot en met 9 februari. Succes!