Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Uncategorized

“Een positieve test betekent niet altijd een zwangerschap”

Elke vrouw die zich enigszins verdiept heeft in de zwangerschap weet dat het lichaam de eerste zestien weken een bepaald hormoon aanmaakt. Dit hormoon humaan choriongonadotrofine, ook wel gewoon HCG genoemd, is de veroorzaker van die vervelende zwangerschapskwaaltjes in het eerste trimester. Ook is dit het stofje waar je zwangerschapstest positief doet laat uitvallen. De tegenwoordige testen reageren al op een HCG waarde van 25. Vroeger reageerden ze pas bij een waarde van 1.000! Daarom weten we als vrouw nu veel eerder, dan we misschien zouden moeten, of er een kleine op komst is.

En deze testen zijn misschien nu ook het probleem. Als een vrouw een miskraam heeft is de HCG namelijk niet gelijk uit het lichaam. Dit kan best een paar weken duren. Dit houdt in dat zowel zwangerschapstesten als ovulatietesten volledig onbetrouwbaar worden, tenzij je zeker weet dat er geen hcg meer in het lichaam zit. Vaak wordt gezegd dat na een menstruatie de waardes weer nihil zijn.

Helaas ben ik weer de uitzondering op de regel. Afgelopen maand heb ik een paar dagen gehad dat ik echt alleen maar moest spugen. Volgens mijn berekening was het drie dagen na de ovulatie, dus het leek me onwaarschijnlijk dat ik al weer zwanger zou zijn. Joost mag weten waarom, maar ik gooide er toch een testje tegen aan. Binnen de vijf minuten zag ik het beruchte tweede streepje verschijnen.  Volgens mijn lotgenoten op Facebook was ik gewoon weer zwanger, maar elke vezel in mijn lichaam sprak dat tegen. Dan is er maar een oplossing: een vlug overleg met de gynaecoloog. Mijn vermoedens werden bevestigd door de dienstdoende arts. Omdat ik bij de menstruatie nog de laatste restjes weefsels verloor was het aannemelijk dat er nog HCG door achtergebleven weefsel was aangemaakt en dat dit nog niet was afgebouwd door mijn lichaam. Dus ja, ik testte positief, maar wel nog door de miskraam. Pas de dag van mijn menstruatie had ik een spierwitte test in mijn handen. Ruim negen weken na de miskraam!!! Ik had niet verwacht dat het zo lang kon duren voordat het ellendige hormoon weg zou zijn. Maar als ik nu een tweede streep zou zien mag ik wel blij zijn!

Facebook Comments

«

»

5 COMMENTS
 • simpel, met een snufje liefde

  3 jaar ago

  Dat heeft wel heel lang geduurt voordat je een witte test had. Ik had hem al heel snel gelukkig. Hopelijk snel voor jou en mij weer een test met 2 streepjes!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Deze maand saampjes?

   • susan Noordergraaf

    3 jaar ago

    ik hoop het voor jullie!

 • Nathalie

  3 jaar ago

  Ja dat kan inderdaad lang aanblijven. Brengt je wel in onzekerheid.

 • Nicole

  3 jaar ago

  Poeh wat naar zeg! Goed dat je wel naar je onderbuik gevoel hebt geluisterd..

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De pre-kleuterpubertijd: “Ik ben drie en ik vind van nie”

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Sanne ...

Sluiten