Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“De uitslagen van de eerste bloedtest zijn binnen”

Ik ben toch zo blij dat ik vorige week om tips vroeg over wat ik moest laten testen in verband met mijn meerdere miskramen. Er zijn echt nuttige adviezen uit gekomen waar ik naar gehandeld heb, zoals jullie weten. Zo kon ik aan mijn huisarts vragen of hij een aantal gerichte tests wilde laten uitvoeren en gelukkig heeft hij daar gehoor aan gegeven. Op het lijstje stond ook vitamine D. Van meerdere dames had ik vernomen dat dit ook nog best essentieel kon zijn voor het goed verlopen van een zwangerschap. Mijn huisarts had nog nooit gehoord van enig verband tussen vitamine D en een miskraam, maar hij vond het niet erg om het mee te nemen in het onderzoek.

Afgelopen woensdagochtend werd ik (eindelijk) gebeld door de assistente van de huisarts. Ik wist niet dat ik zelf al eerder had kunnen bellen, dus ik was in wachtmodus. De uitslagen van de bloedtest waren binnen en het zag er allemaal prima uit, aldus de assistente. Alles op één na. Mijn vitamine D waarde was wat aan de lage kant. Nou is dat op zich niet zo gek, want van bijna iedereen in Nederlands is de vitamine D waarde aan de lage kant. Ik had begrepen dat een optimale waarde tussen de 80 en de 100 ligt, maar dat een waarde tussen de 50 en 80 ook als voldoende wordt beschouwd. Althans, er wordt dan niet ingegrepen ondanks dat de medici het wel aan de lage kant vinden. Mijn vitamine D waarde is 36.

Een waarde van 36 is gewoon te laag, daar is geen discussie over mogelijk. Mijn huisarts had deze boodschap ook aan de assistente doorgegeven en gelijk een receptje uitgeschreven voor een vitamine boost. De komende maand zal ik twee keer per week een ampul vitamine D moeten innemen. Na deze maand zal de dosering worden aangepast naar één ampul per week, maar het is nog niet bekend voor hoe lang.

Een tekort aan vitamine D kan ervoor zorgen dat je extra vermoeid bent. Ik dacht gewoon dat dat kwam doordat ik twee jonge kinderen heb! Met deze uitslag ben ik eigenlijk dus best wel blij. Het kan zo zijn dat er een reden is gevonden waarom mijn zwangerschappen eindigen in miskramen. En mocht het vitamine D tekort toch niet de reden zijn, dan zal ik me in ieder geval waarschijnlijk wel een stuk fitter gaan voelen. Wat mij betreft dus een geslaagd eerste onderzoek en vol goede moed op weg naar de tweede!

Mijn dank aan de dames die als tip hadden gegeven om op vitamine D te laten testen!

 

 

Facebook Comments

«

»

8 COMMENTS
 • Barbara

  3 jaar ago

  Wat fijn dat er iets uit het onderzoek gekomen is! En je vitamine D -waarde is inderdaad ietwat laag, je zal je waarschijnlijk veel beter voelen als die waarde weer wat hoger ligt. (I know) Ik ben benieuwd naar je tweede onderzoek.

 • Jodi - liefthuis

  3 jaar ago

  Hier gebruik ik dezelfde kuur. Mijn vitamine d was veel te laag, heb er na de ampullen nog een kuur van vit d pillen bij gekregen. Hopelijk voel je je goed en hopelijk helpt het ook om miskramen te voorkomen. Dat zou zo mooi zijn

 • Nicole

  3 jaar ago

  Fijn dat er in ieder geval iets is gevonden wat je moeheid ook verklaart. Al geloof ik ook wel dat die 2 bengels deels oorzaak zijn haha.. En wie weet helpt het wel bij het voorkomen van verdere miskramen. Ik gun het je zo!!

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Hahaha, mijn kids? Nee joh!

 • Saskia

  3 jaar ago

  Wat meer energie is al heel erg fijn (hopelijk merk je dat al snel) En hopelijk helpt het ook om mog een miskraam te voorkomen.

 • simpel, met een snufje liefde

  3 jaar ago

  Hopelijk is dit dan het middel zodat je de volgende keer wel een goede zwangerschap hebt. Ik ga ook maar weer extra vitamine d slikken nu ik dit weer lees. dat is er de afgelopen tijd niet echt meer van gekomen.

 • Yvonne

  3 jaar ago

  Mijn man en schoonmoeder hebben ook een vitamine D te kort. En ik denk inderdaad dat bijna iedereen in Nederland een te kort heeft.

  Ik hoop dat je snel weer op de juiste waardes zit.

  Dikke KUS

  Yvonne

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Belangrijke vitamientjes, zo worden ze leuker! - MeerVanMir on oktober 2, 2016
 • Instagram
  • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
  • Me and minime
  • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
  • Mijn heerlijke bollie 😍
  • Even tussendoor wat uitwaaien
  • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
  • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
  • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Mijn noodzaak van een externe harde schijf

  Als je me nu zou zien zitten zou je vast ...

  Sluiten