Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Helaas, een miskraam…”

Ik was zwanger. Ja, WAS! Vorige week bevestigde de gynaecoloog namelijk mijn vermoedens, dat de zwangerschap niet helemaal juist was. De dag daarna begon ik te bloeden met heftige krampen. Het was duidelijk, ik had een miskraam. Manlief en ik hebben samen besloten om het toch te delen met de buitenwereld. Juist omdat er altijd zo moeilijk over wordt gedaan.

Ik was al een aantal weken zwanger toen ik een kleine bloeding had. Niets verontrustends op zich, maar de verloskundige dacht aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap dus moesten we voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis. Daar werd gelijk een echo gedaan. We zagen dan wel geen vruchtje in de eileiders, maar ook in de baarmoeder was deze zorgwekkend afwezig. Voor mij was het toen al duidelijk. Helmaal toen mij de vervolgens de te lage hcg waarde werd doorgegeven. Het was het einde van mijn zwangerschap. Ik heb die dag heel erg hard en lang gehuild. Wat een verdriet! Het voelde oneerlijk, dat het ons weer overkwam. (Zo oud was ik nou toch ook weer niet?) We hadden dit kleintje graag in ons leven verwelkomd, maar het mocht wéér niet zo zijn. Één hele lange dag heeft dit intense verdriet geduurd en toen was ik klaar met het (hardop) huilen erom. Maar wat mis ik het idee van de kleine in mijn buik. Wat mis ik het uitkijken en aftellen naar de uitgerekende datum en zelfs naar de dikke buik. Ik mis het fantaseren over namen en zwijmelen naar nieuwe babykleertjes, ook al hebben we al genoeg. Het heeft een plekje gekregen, maar toch word ik nog steeds een tikkie verdrietig als ik naar zwangere buiken kijk of een pasgeborene zie.

Gisteren had ik weer controle bij de gynaecoloog en in principe mogen we weer “aan de slag.” Over twee weken heb ik wel nog een nacontrole (iets met baarmoederslijmvlies), maar er is geen enkele reden waarom een volgende zwangerschap niet goed zou gaan verlopen. Nu maar hopen dat deze niet volgende al te lang op zich zal laten wachten. We zijn er helemaal klaar voor!

Facebook Comments

«

»

16 COMMENTS
 • Marije

  4 jaar ago

  Sterkte! Dikke knuffel!

 • Marjolein

  4 jaar ago

  Ik ken het gevoel! Heb er tussen mijn kinderen ook 2 gehad. Toevallig verschijnt daar a.s. donderdag een blog over… Het is vreselijk balen en K.T! Maar heb vertrouwen, het komt goed!

 • Dagmar

  4 jaar ago

  Dikke kus!!!

 • Wilmaaa

  4 jaar ago

  Lijkt me zo moeilijk, je bent er in je hoofd dan al zo mee bezig. Veel sterkte en ik hoop dat het je toch gauw gegund is 🙂

 • Marijke

  4 jaar ago

  Sterkte met verwerken!

 • Birgit

  4 jaar ago

  Jeetje, sterkte met het verwerken van je verlies.

 • Kirsten

  4 jaar ago

  Sterkte! Meer kan ik niet zeggen..

 • Melissa

  4 jaar ago

  Pff! Sterkte met het verwerken!

 • Lodi

  4 jaar ago

  Sterkte! Ook met het verwerken van het jullie verlies.

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Sterkte!

 • Ester

  4 jaar ago

  Dapper dat je hierover zo open schrijft. Ik wens je heel veel sterke in deze periode 🙁 xx

 • Jodi - liefthuis

  4 jaar ago

  Ooow nee wat een rot nieuws. Zo herkenbaar helaas. Knap dat je dit al zo snel deelt met ons. Je bent sterk en je mag verdrietig zijn om dit kindje. Je mag balen en boos zijn ook als je uitkijkt naar een snelle volgende zwangerschap.

 • Annette

  4 jaar ago

  Heftig hoor! Maar echt heel knap hoe jullie hiermee omgaan. Naast alle blije dingen in het leven is het ook goed om te praten over de verdrietige gebeurtenissen. Dikke knuffel voor jullie!!!

 • Sabine Mathilda

  4 jaar ago

  Veel sterkte en goed dat je het verteld!! Heb het zelf ook 6 keer moeten meemaken. Vond de openheid toen prettig omdat mensen om je heen dan toch rekening met je (vooral gevoelens) houden. Heb nu trouwens twee prachtige kids!!!

 • Charlotte

  4 jaar ago

  Heel veel sterkte! Hopelijk mag je snel weer fantaseren over namen en wegzwijmelen bij babykleertjes…

 • Ilona

  4 jaar ago

  Jeetje, wat heftig en wat naar. Ik heb het zelf gelukkig nooit meegemaakt. Dus nee, ik kan me totaal niet voorstellen hoe je je voelt.
  Goed dat je het deelt.
  Veel sterkte gewenst

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Het zwanger worden van…

Vandaag weer een bijzonder verhaal over een vrouw met kinderwens. ...

Sluiten