Ik geef het eerlijk toe. Ik ben een hele luie moeder. De kinderen worden gebracht en gehaald van het kinderdagverblijf met de auto. Ook wel omdat ik anders deze weer eerst van thuis moet ophalen, want fietsen naar mijn werk gaat me al helemaal te ver. Het zou wel mogelijk zijn hoor, maar ik vind mijn mama-fiets gewoon veels te zwaar trappen om elke dag 13 kilometer heen en ook weer terug te fietsen. Volgens manlief ligt dat meer aan mijn conditie dan aan die van de fiets.

Ik weet alleen niet hoe al die andere moeders het doen hoor, met twee kinderen op de fiets. Ik vind het altijd zo’n gedoe. Oké, ik weet inmiddels dat ik eerst Veerle voorop moet doen en daarna Sanne achterop, omdat als ik het andersom doe de fiets zal omvallen. Vervolgens moet ik die bandjes over de hoofdjes heen krijgen, wat echt onmogelijk is als ze een helmpje op hebben. Dus helmpje af, bandje erover en helm weer op. Voordat we weg waren was er gerust ruim een kwartier verstreken.

Twee stoeltjes van Bobike om te proberen

Ik vertelde Bobike over mijn fietsperikelen en zij stuurde mij twee prachtige nieuwe stoeltjes om te testen. Ik zeg prachtig, want dat zijn ze ook echt! Ze hebben eerst een week in de woonkamer gelegen (manlief zou ze er op zetten, maar had nog geen tijd). In die week heeft Sanne aan iedereen die het wilde horen verteld wel zitje van haar was en welke van Veerle. Toen manlief de tijd had vrij gemaakt ze er op te zetten, moest ik met de dames het huis verlaten want ze werden ietwat ongeduldig. De oude stoeltjes eraf halen en de nieuwe erop zetten kostte meer tijd dan ik aanvankelijk had gedacht.

En toen waren we onderweg

Twee uur later konden we de helmpjes tevoorschijn halen voor de eerste fietstocht in de nieuwe zetels. Het was even wennen aan de wijze van ingespen, maar als je het eenmaal door hebt is het best een handig systeem. Er hoeft gelukkig niets meer over het hoofdje heen. Ook kreeg ik de indruk dat ik de Muppets veel steviger kon insnoeren dan bij de vorige zitjes. Het gaf me een gevoel van extra veiligheid en goede ondersteuning. Het verbaasde dan ook niet dat de mini exclusive zitjes door de Consumentenbond werden beloond met de titels Best Getest en Beste Koop. En dan is het ook nog eens mooi meegenomen, dat ze er zo leuk uit zien!

Wat mij betreft zijn de exclusive mini zitjes van Bobike een absolute aanrader en een must voor elke fietsende ouder. Als het om je kind gaat neem je immers toch gewoon het beste van het beste?

Lees ook: Qibbel Air