Aanstaande vrijdag, op Koningsdag, start hier de meivakantie. Twee hele weken lang zijn de kinderen vrij van school. Als kind vond ik dat het einde. Het betekende langer opblijven, uitslapen en vooral heel veel spelen. In mijn herinneringen was het ook altijd prachtig weer in de meivakantie en vulden wij onze dagen met stoepranden, buskruit en andere buiten spelletjes. Maar als ik de weersvoorspellingen voor de komende tijd zie, vrees ik dat het niet elke dag buiten spelen gaat worden deze meivakantie. Misschien is het dan wel een leuk idee om een filmpje te pakken en laat ik daar nu wel een suggestie voor hebben.

Sherlock Gnomes from Paramount Pictures and MGM.

Als je zin heb in wat humor op miniatuur niveau dan kan je terecht bij Gnomeo en Juliet in hun nieuwe avontuur samen met Sherlock Gnomes. De naam komt je vast bekend voor en het is inderdaad de wereldberoemde detective. In dit verhaal is hij tevens de beschermheer van Londense tuinkabouters  Uiteraard heeft hij zijn trouwe metgezel Watson ook meegenomen om hem te assisteren bij zijn nieuwe zaak. Er verdwijnen namelijk tuinkabouters in London. Geen tuintje is meer veilig voor de gnoompjes. Ook de familie van Gnomeo en Juliet zijn gekidnapt. Reden genoeg dus om op onderzoek uit te gaan en je dus in een nieuw avontuur te storten.

Sherlock Gnomes, Watson, Gnomeo and Juliet in Sherlock Gnomes from Paramount Pictures and MGM.

De film is van dezelfde makers als van Kung-fu Panda. Dat geeft denk ik wel genoeg aan hoe geestig deze zal zijn. De trailer beloofde in ieder geval al veel goeds (vooral de twerkende blote billen kabouter aan het einde was erg amusant). Sherlock Gnomes is al sinds vorige week in de bioscoop te zien.

Sherlock Gnomes from Paramount Pictures and MGM.

Natuurlijk kan ik geen filmtitel voorbij laten gaan zonder daar een winactie aan te koppelen. En dit keer eentje voor vier personen uit het gezin. Ik geef namelijk 2×4 kaartjes weg. Naast de kaartjes ontvangen de winnaars ook twee knuffels, twee sleutelhangers en een velletje nep tattoos. Zo kan je in stijl en met comfort naar de film. Wil je kans maken? Laat dan een reactie achter. De winactie loopt tot en met 28 april en de winnaar maak ik bekend op Facebook. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).