Als je een fervent vakantieganger bent en al helemaal met het vliegtuig. dan heb je ze misschien al eens voorbij zien rollen. Het is namelijk hét product voor alle jonge reizigers onder ons én de uitkomst voor alle vermoeide ouders. Sterker nog, het is bijna een musthave voor als je wil gaan vliegen met een jong kind. Ik vertel je graag wat er zo speciaal is aan deze koffer, met de naam Trunki,  en waarom het dus een absoluut toppertje is voor elke vakantie.

Voor ieder kind wat

De afgelopen vakantie naar Turkije* hebben wij de kinderen hun eigen koffertje laten vullen met het speelgoed, dat ze mee wilden nemen. Als de Trunki vol was en ze toch nog wat anders wilden meenemen, betekende het dat er een ander stuk speelgoed eruit moest. Zo werden ze selectief in wat ze mee zouden nemen. Althans, dat was de theorie want de oudste vond het een goed idee om schelpjes en steentjes op vakantie mee te brengen. De dames hadden het uitstekend naar hun zin met het inpakken en al helemaal omdat ze allebei een echt eigen koffer hadden. Dat is zeker wel een voordeel van Trunki: er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Wij hadden de eenhoorn en zebra variant, maar er zijn ook andere dieren verkrijgbaar zoals een dinosaurus en een tijger. Er zijn zelfs auto Trunki’s, dus voor ieder kind is er wel een favoriete te vinden.

De koffer an sich

De omvang van de Trunki is zo, dat je het als handbagage mee kan nemen in het vliegtuig. Super handig dus om er dan speeltjes voor tijdens de vlucht in te laten stoppen. Verder heeft het twee slotjes aan de zijkant, wat af te sluiten is met de draagband tevens sleepriem. De sleutel kan je dus ook niet kwijtraken. Trunki is gemaakt van hard plastic waardoor het wel tegen een stootje kan (wat met kleine kinderen wel zo handig is).

En rijden maar

Wat nou echt zo fantastisch is aan de Trunki, naast het leuke uiterlijk dan, is dat het ook nog eens een Ride-On is. Als je vaak vliegt, weet je dat je flink wat meters aflegt op een vliegveld. Voor een volwassene voelt het al soms alsof het kilometers zijn. Hoe zou het dan voor een kind voelen? Hier biedt de Trunki echt een uitkomst. De koffer is namelijk geschikt om op te zitten. Een kind dan. Met de draagband, of sleepriem zoals wij het noemen, kan je je kind gemakkelijk over het vliegveld rondrijden. En wat ook erg leuk is om te doen, is de koffertjes aan elkaar vastmaken. Zo kan je als een treintje naar je gate rollen.

Een aanrader?

Eh, ja dus! En al helemaal als je een vliegvakantie gepland hebt. Het zijn niet alleen super leuk uitziende koffers, maar ze zijn ook nog eens erg praktisch. En er kan ook nog behoorlijk wat in. Een vriendinnetje van mij vertelde dat haar dochter van 3 ruim een week aan kleding kon meenemen in haar Trunki. Een zeer handige koffer dus (en onder andere hier te koop).

Als je meer leuke producten wil ontdekken volg dan DAM op haar instagram https://www.instagram.com/dam_good_ideas/
En voor alle Trunki koffers klik je op https://www.instagram.com/trunkitravels/

* Als je ook van plan bent het heerlijke Turkije te bezoeken, kan ik je absoluut aanraden om van te voren een visum te regelen. Wij hebben al eens midden in de nacht daar op het vliegveld zonder gestaan en het duurde eindeloos (zo leek het althans) voordat we door mochten naar onze koffers. Tegenwoordig regelen alles al van te voren en in gewoon Nederland. Zelfs een visum Turkije is makkelijk en snel geregeld. Echt waar, doe dit vóórdat je het vliegtuig in stapt. Het scheelt zoveel stress als je in het land van bestemming bent aangekomen.