Nog even en dan is het alweer Kerstmis. En in dit huis worden we daar altijd heel erg vrolijk van. Kerstboom, versiering,muziek, verlichting, lekker eten. En hoe leuk is het dat er elk jaar op  school ook kerst gevierd wordt! Ook Chuck heeft dit jaar weer een kerstdiner op school. Iedereen komt in een mooie kerstoutfit, en neemt wat lekkers mee voor het diner. Ik ben altijd al ruim van tevoren aan het bedenken wat ik voor lekkers zal maken. En nu lijkt het mij leuk om ook wat ideeën met jullie te delen!

Ingrediënten

Uit dit recept haal je ongeveer 15 grote koeken:
180 gram ongezouten roomboter
90 gram fijne kristalsuiker
Snufje zout
1 theelepel vanilla extract (Dr. Oetker)
270 gram bloem
Zuurtjes (ik heb de zuurtjes van de action gebruikt)

Zo maak je het

Mix de boter tot het zacht is. Voeg daarna de kristalsuiker en zout toe en mix dit goed door elkaar. Voeg de vanilla extract toe en mix dit er kort doorheen. Doe de bloem erbij en mix dit kort door, totdat de bloem er goed doorheen gemengd is. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg dit minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dikte, en steek het koekje uit met een grote koekjesuitsteker. Daarna steek je in dat koekje een kleinere vorm uit.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 6 minuten in de oven. Ondertussen hak je met een mes de zuurtjes doormidden. Elk koekje heeft namelijk maar een half snoepje nodig als vulling. Haal de bakplaat eruit en leg je de snoepjes in de koekjes.

Zet de koekjes terug in de oven en bak ze nog 6 minuten af. Laat ze daarna goed afkoelen op de bakplaat. Nu heb je echte glas in lood koekjes!

Extra tip: Als je een klein rondje uitsteekt aan de bovenkant van het koekje voordat je ze in de oven doet, dan kun je er naderhand een lintje doorheen doen. Een mooi kerstkoekje om op te hangen!