Ik ben benieuwd wie van mijn lezers dit gaat herkennen of herinneren en wie echt totaal geen flauw idee hebben waar ik het over hebt: men neme zes of vier lange gekleurde draden en een stoelpoot of de grote teen. De draden klapt men dubbel door een lus in het midden te maken. De lus doet men onder de tafelpoot of grote teen. Men pakt twee draadjes en legt er een knoop in. Dan laat je eentje los, pakt men het volgende draadje en maakt er weer een knoopje van. Dit herhaalt men tot al het draad is opgeknoopt. En voila, het armbandje is gemaakt. Nu is er gelukkig de KumiKreator.

Dat kan toch beter?

Het resultaat was er altijd wel naar, maar wat was je er ongelooflijk lang mee bezig. En als je net het verkeerde draadje had gepakt, klopte het patroon niet meer. Ook vond mijn grote teen het meestal niet zo leuk meer na een minuut of tien. Dat moest toch makkelijker kunnen? Nu 25 jaar later is er dan een oplossing gevonden in de vorm van de KumiKreator. Binnen enkele minuten kan je een leuk armbandje in elkaar draaien.  

Hoe werkt de KumiKreator?

Je kiest gewoon een patroon, of verzint er zelf eentje, zoekt de kleurenklosjes bij elkaar en zet ze in de daarvoor bedoelde spoeltjes. De draadjes leid je naar boven in de KumiKreator en klemt ze achter het schuifje. Let op: trek niet aan het schuifje want het breekt dan af en dan kan je niets meer met de KumiKreator. Volgens de gebruikshandleiding knip je de draadjes recht boven het schuifje, maar het is veel makkelijk om de klosjes op de spoel een beetje terug te draaien. Het scheelt een hoop gepriegel. Vervolgens gaat het witte klepje erop en kan je de hendel rond draaien. Nog geen minuut later is je armband klaar. Je hoeft alleen nog de stickertjes, klemmetjes en het verbindingsstukje erop te zetten. Maar dat is echt heel makkelijk.

Gelukkig waren mijn kinderen nog iets te jong voor het priegelwerk met de klosjes, dus mocht ik de armbandjes voor ze maken met de KumiKreator. En voorde juffen en de meester en de vriendinnetjes en ga zo maar door. Ik vond het echt even heerlijk zo te frutselen onder toeziend oog van mijn dochters. Het was lekker gezellig met elkaar. Vooral toen ik de oudste hoorde zeggen dat ze even stil moesten zijn zodat ik mij kon concentreren op het laatste stukje. Ze kent mij zo goed!

Conclusie? Deze mama vindt de KumiKreator erg leuk. Ik denk dat als de kinderen door hebben hoe ze het zelf kunnen, de klosjes binnen een week op zouden zijn en de hele buurt voorzien zou zijn van een leuke armband. Gelukkig zijn de klosjes wel gemakkelijk bij te bestellen.